Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlastnosti WORD dokumentu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat,co všechno můžu zjistit o wordovském dokumentu mimo informací běžně se zobrazujících v záložce Vlastnosti. Zde např. vidím počet revizí, nikoliv však kdo je provéděl, dále kdo ukládal naposledy, nikoliv všechny autory uložení, kam byly vytvořeny kopie apod. Existují ještě další, "skryté" informace, nebo je toto vše? A pokud ano, jakým způsobem se k nim dostanu? Stejný dotaz platí i pro Složku (zde je informací uvedeno ještě méně) Děkuji za info. Karel

Předmět Autor Datum
nemá ani valný význam se to snažit zobrazovat. ms office sbíral minimálně do verze 2003 informace o…
lední brtník 22.11.2009 15:02
lední brtník
Díky Brtníku. Můžeš mi prosím upřesnit, pokud se tedy jedná o dokument který jak říkáš ukládal info…
Karel000 23.11.2009 09:16
Karel000
kdy a kam byl kopírován, nebo zda mám k dispozici jen to co je ve Vlastnostech. zkopírováním se z n…
lední brtník 23.11.2009 09:52
lední brtník
Kdyz zapnes sledovani, tak bude obsahovat zmeny od zapnuti. poslední
Jan Fiala 23.11.2009 10:31
Jan Fiala

nemá ani valný význam se to snažit zobrazovat.
ms office sbíral minimálně do verze 2003 informace o hardwarové a ms-softwarové konfiguraci všech pc, na kterých byl dokument zpracováván. starší verze tyto informace uměly vyčistit jen pomocí externího programu, od verze 2003 je toto špionážní chování vypnutelné přímo v předvolbách jednotlivých aplikací (ne najednou za celý office). ms office s tím ostatně narazil v některých zemích ve státní správě, ale hlavně dostal zákaz použití v jejich policii a armádě.
dnes je toto spyware chování, vedoucí k získávání údajů i jednoznačné identifikaci uživatele, na hraně i s naším zákonem na ochranu osobních informací.
potom stačí poučenější uživatel před tebou, který má v nastavení zakázáno to ukládat - a celá tato historie je pryč.

Díky Brtníku. Můžeš mi prosím upřesnit, pokud se tedy jedná o dokument který jak říkáš ukládal info automaticky a data šlo vyčistit jen pomocí externího programu, bavíme se tedy o datech zobrazených v záložce Vlastnosti s tím , že jiné info než je v ní uvedeno neexistuje, nebo je ještě další skyrtý "rozpis,seznam" údajů o nakládání s dokumentem?, Mám podezření že si někdo vytvořil kopii mého dokumentu,který jsem já sám dostal od kolegy a teď ho užívá a vydává za vlastní.Je tedy pro mne důležitá informace zda mohu nějakým způsobem vidět veškerý pohyb tohoto dokumnetu, tedy i to, kdy a kam byl kopírován, nebo zda mám k dispozici jen to co je ve Vlastnostech. Děkuji moc za pomoc.

kdy a kam byl kopírován, nebo zda mám k dispozici jen to co je ve Vlastnostech.

zkopírováním se z něj stane druhý nezávislý kus, čili nemáš šanci vidět co se s ním dál děje. musel by se ti tento druhý soubor dostat do ruky a nesměl by mít zakázané ukládání osobních informací. přesto ve vlastnostech bude aspoň originální datum založení.
nevím co se stane když u té druhé kopie dodatečně zapneš nástroje: sledování změn, jestli ukáže i nějakou historii - nikdy to nepoužívám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru