Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlastní instalace zařízení pro příjem Wi-Fi

Ahoj, chystáme se pořídit si Wi-Fi internet poskytovaný v naší obci v pásmu 5GHz. Rádi bychom si pořídili jen službu, materiál si nakoupili sami a sami si ho také nainstalovali. Prohledával jsem internet a nějaké věci si našel a rád bych se zde zeptal, jestli jsem to vše vybral správně.

Vybral jsem tuto sadu antény, aktivního prvku a PoE - http://wifi.aspa.cz/gentleklient5-5ghz-sada-gentle klient-jc-219mcx-rb711-24v-zdroj-poe-z102888/
Domovní rozvod už by dále měl probíhat pomocí - http://www.czc.cz/zyxel-nbg-418n/116483/produkt?q- category-id=3b16972vp8hnfbhiueqkmtace1

A teď přímý dotaz k těmto zařízením - chápu to dobře, že sadu umístím na stožár antény, na půdě si udělám zásuvku (jsem elektrikář), kabel od adaptéru po stožáru přívedu do vodotěsné skříňky pro napájení a ze skříňky mi na půdu půjde dostatečně stíněný UTP kabel, který již připojím do portu WAN toho zyxelu? UTP kabely si dokážu nakonektorovat. Samotné rozvody po baráku, UTP a Wi-Fi již chápu, respektive vše co obstarává Zyxel, jde mi jen o to vše, co bude před ním - tomu moc nerozumím. Bude tedy toto vše stačit nebo bude třeba dokoupit ještě další věci? Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Čo na to ten poskytovateľ vo Vašej obci? Súhlasil by s tou "hw výbavou"? ISP zvykne dodať zariadenie…
pme 11.01.2014 16:56
pme
Budu je kontaktovat až po víkendu, na svých stránkách píšou, že zákazník si může zařízení zvolit i s…
KamilZ 11.01.2014 17:08
KamilZ
jednodušší nastavení budeš mít s outdoor clientem, třeba NanoStation5 Loco, nebo loco m5. k němu sam… poslední
lední brtník 11.01.2014 17:21
lední brtník

Čo na to ten poskytovateľ vo Vašej obci? Súhlasil by s tou "hw výbavou"? ISP zvykne dodať zariadenie na príjem a hlavne ho správne nakonfiguruje!!!
Ako si budeš riešiť ďalšie rozvody po baráku je Tvoja vec, ale prívod internetu na určené miesto zaobstaráva ISP - on vie čo je potrebné a on vie či to bude správne fungovať...

Budu je kontaktovat až po víkendu, na svých stránkách píšou, že zákazník si může zařízení zvolit i sám a já jsem se snažil přizpůsobit parametry zařízením, které instaluje i ISP. Jedině že by přistoupili na to, že by na stožár upevnili svoji anténu a nechali by viset na půdu UTP kabel z aktivního prvku a já už si to dodělal.

Ikdyby už došlo na jakoukoli situaci, je HW zařízení, které jsem vybral kompletní pro funkční instalaci? Chci alespoň s jistotou vědět, co vše je k tomu potřeba a jak to má být propojené, ikdyby část toho všeho instaloval ISP.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru