Předmět Autor Datum
Pokud na ni nebude prset a bude alespon trochu izolovana od zeme(treba na nozickach, pod nozicky, po…
bahno 16.08.2013 10:11
bahno
Venku jsou ideální plechový. Ve vojenských výprodejích / skladech se nechaj sehnat za velice slušnou…
Uroboros 16.08.2013 10:48
Uroboros
Souhlasím, pokud na ni nebude přímo pršet a nebude se přímo dotýkat země, můžete vybrat skoro jakouk…
Polu 20.08.2013 13:43
Polu
Taky bych volil plechovou, když bude kvalitně natřená bude sloužit hodně dlouho.
manas 16.08.2013 11:31
manas
klidně i z překližky, (vodovzdorné), na míru vyrobené, doma na koleně..
milan.cukrar 16.08.2013 12:09
milan.cukrar
No, vona zase vodovzdorna borova((ceska)briza a topol stoji za houby a okoume je fakt luxus) prekliz…
bahno 16.08.2013 17:45
bahno
Jako králíkárna: normální dřevěná, na nožičkách, aby pod ní mohl vzduch a nedržely se pod ní slimáci…
náhodný 20.08.2013 18:09
náhodný
Díky moc za praktické rady, rozhodně mi pomohly. :) Skříň bude do týdne na světě. poslední
Lucka22 27.08.2013 08:40
Lucka22

Venku jsou ideální plechový. Ve vojenských výprodejích / skladech se nechaj sehnat za velice slušnou cenu a vydrží desetiletí, i když se na ně jen nějaká střecha položí :-). Pokud to má být skříň na "bordel" v dřevníku, tak bych tam šoupnul cokoli cenově asi tak za odvoz :-) a po tom co se začne rozpadat, tak rozřezat a spálit s otopnym dřevem, ale ono to i tak pár let vydrží.
3 roky mi stála venku u včel stará dýhovaná dřevotřísková skříň (vyrobená někdy v 70 letech) vystavená plně povětrnostním vlivům (bez střechy na holé zemi), než jsem jí rozmlátil sekerou, věřim ale, že by klidně další 2-3roky vydržela, jediné co už moc nedrželo bylo dno, jinak byla docela OK.

Souhlasím, pokud na ni nebude přímo pršet a nebude se přímo dotýkat země, můžete vybrat skoro jakoukoliv skříň. Máme doma skříňku původně do koupelny (taky vlhku odolná) a už rok ji máme pod střechou v zahradě. Je z plastu a na kolečkách a pořád drží v pohodě. Na ukázku: http://www.utc.cz/cs/bambu-box-se-zasuvkami-67-x-3 9-x-28-cm/341377p/ Možná doma najdete něco podobného. Pokud na skříň bude pršet, si je nejlepší již zmiňovaný plech.

Jako králíkárna: normální dřevěná, na nožičkách, aby pod ní mohl vzduch a nedržely se pod ní slimáci, sviňky, žížaly (vlezou i do garáže, kde je betonová podlaha).
Normální smrková prkna. Pokud má být skříň uzavřená, aby do ní nelezly myši nebo kuna, musí být na dně nebo na policích dole mírné otvory nebo škvíry, aby mohla unikat případná kondenzovaná vlhkost - podle hesla "nejlepší těsnění proti vlhkosti je díra".
Prkna polic pravou stranou nahoru, aby se při sesychání dřevo kroutilo nahoru, atd. Normální práce se dřevem. A nahoru kus pískované lepenky, nebo kus PVC z podlahy, aby do toho nepršelo. Ale mezi dřevem a PVC musí být mezera, aby se tam neuchytila plíseň nebo houba a mohlo to větrat a při suchu vysychat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru