Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vliv repasovananého notebooku na pády internetu

Dobrý den, máme doma providera Bajanet. Pro mamku jsme koupili starší repasovaný notebook Dell. Po určitou dobu jsme přes wifirouter měli zapojený notebook i moje stolní PC. Na PC jel internet bez problémů, akorát sem tam internet spadl, což je normální. V té době ale internet na repas. notebooku padal docela často a to i přesto, že byl nově repasovaný. Ale pořád to bylo únosné. Nyní již používá mama pouze notebook a stále jí to padá a nejen to, někdy se ani nepřipojí nebo připojí, ale na pár minut.Jak kdy! Když připojím svůj ACER notebook, padá mi to také, ale není to tak hrozné. Proto přemýšlím, kde je chyba. Jestli to může být starým notebookem, vadným wifirouterem, nebo providerem??? Kamarádovi v paneláku jede Bajanet bez problémů. A wifirouter je asi 5 let starý. Ale nevím, jak může mít vliv starší notebook na pády internetu. Prosím o radu, třeba měl někdy někdo podobný problém. Děkuji Ivo

Předmět Autor Datum
Skus v nastaveniach routeru zmenit vysielaci kanal, a skontrolovat ze je nastavene u WiFi maximalny…
MM.. 22.02.2013 20:14
MM..
Padá internet, jakože se odpojí a nelze se k němu připojit. Sice pak zase na chvíli naskočí signál a…
ivik29 22.02.2013 20:35
ivik29
Dobre by bolo skusit iny router aspon na test si pozicat.
MM.. 22.02.2013 20:41
MM..
Dobře, díky za radu, vyzkouším, pěkný den ;-)
ivik29 22.02.2013 20:42
ivik29
ptz to ze vidis wifi siet je LEN zalezitost routeru, a wifi karty v notebooku, t.j. problem musi byt… poslední
MM.. 22.02.2013 20:43
MM..

Skus v nastaveniach routeru zmenit vysielaci kanal, a skontrolovat ze je nastavene u WiFi maximalny vykon (ak tam to nastavenie je).

Mohol by si lepsie objasnit co presne znamena "pada internet" a jak to "spadnuti" zas napravis, aby sa dalo usudzovat z toho ze co to "spadnuti" zrejme sposobuje.
U slusneho providera so slusnym routerom nic nema padat. resp. v ziadnom pripade nie cez LAN kabel, wifi zavisi od okolnosti (rusenie, prekazky v ceste signalu, odrazy signalu od objektov)
Mozete mat v tych PC aj nejaky "skvely" antivirak, skusil by som take veci odinstalovat.

P.S. a na test by bolo dobre skusit aj iny router, napr. si pozicat. Alebo aj kontaktovat providera ze co on na to. Stary notebook sice moze mat naprd wifi kartu alebo studenaky na konektoroch, ale ked ti blbnu aj ine notebooky tak je skor problem v routeri alebo vedeni k nemu (moze byt aj blbo nakrimpovany LAN kabel veduci k routeru apod)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru