Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem VoIP Well ATA 171p - problém s přidělováním IP

Dobrý den,

Mám VoIP bránu Well ATA 171p, která zároveň slouží jako router. Zapojení je takové, že je ta VoIP brána, za ní je switch, na kterém pak jsou napojena další zařízení, konkrétně 2 PC a síťový disk.

Můj problém je s přidělováním IP, ale ne že by si PC nenatáhli IP a vše potřevné z DHCP, ale je zde problém s tím, že pokud mám na jednom PC 2 OS (kombinace win + linux - jedno jaký) oba 2 systémy se perou o tu samou IP, a po restartu ten druhý OS adresu prostě nedostane. Vyždy po restartu brány se vynulují ty žádosti, takže po restartu buď dostane IP linux nebo win, a ten druhý prostě není schopen dostat jinou - až do restartu brány, kdy opět dostane IP první systém z toho pc, který se připojí.

Neví tedy někdo, co s tím ?? Samozřejmě bych byl nejraději, kdyby se to vyřešilo tak, že to bude chodit automaticky, IP adresu staticky nastavit můžu vždycky, ale v případě některých live distribucí linuxu to není ideální, protože se seknou v nekonečné smyčce na přidělování IP a nejde s tím nic dělat, až zase do restartu brány.

Předem děkuji za odpovědi :)

Zorak

Předmět Autor Datum
ipconfig /release ipconfig /renew nefunguje? edit: IMHO by mohlo také pomoci nastavit DHCP lease n…
touchwood 12.02.2011 18:44
touchwood
jo, ale jen pro win, u linuxu nevim, ale zkusim to s tim snížením šasu, otázka je, aby pak i práce s…
Zorak 12.02.2011 19:57
Zorak
tak nic, na routeru je minimální lease time 1 hodina.. takže špatný ... poslední
Zorak 12.02.2011 20:02
Zorak

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru