Avatar uživatele
mosoj

Co potká v Saudské Arabii ateisty a věřící jiné církve než islámu ?

Četl jsem, že prý ateista je podle zákona z roku 2014 postaven na roveň teroristy a hrozí mu trest smrti.

Upravil/a: mosoj

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, briketka10, anonym před 2708 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Usoman

Ano, Saudská Arábie je jedna z těch nezkaženějších zemí světa. Už i přes ten fakt, že Saudská Arábie je jedna z nejradikálnějších zemích s nejhoršími nedemokratickými (středověkými) a protiženskými zákony, se tam vydat, je hodno jen pro sebevrahy. Navíc tam mají Meccu a plno teroristů je ze Saudi (Usama Bin Ladin) a jediný důvod, proč se tam USA nepřiřítila se svojí demokracií je ten, že mají ropu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Atheismus je z pohledu islámu naprosti nepřijatelný a v tak fundamentálně založené muslimské zemi, jako je Saudská Arábie je atheismus považovaný za stejný prohřešek jako terorsimus a hrozí ateheistům i smrt.

U ostatních náboženství záleží na okolnostech. Pro muslimy jsou do určité míry přijatelné soužití s křesťany. V Saudské Arábii mohou křesťané (přesněji řečeno katolíci) vyznávat křesťanství a navštěvovat své bohoslužby, ačkoliv oficiálně není žádná uznávaná církev. OVŠEM týká se to pouze a výhradně křesťanů – cizinců. Navíc nesmí své křesťanství šířit mezi občany SA a nesmí nijak provokovat nebo dělat nic, co by bylo možné považovat za urážku islámu. V takovém případě by mohli být trestáni.

Konverze muslima ke křesťanství je trestána smrtí.

Totéž platí o judaismu, s tím rozdílem, že vztah SA k židovství je zhoršen ještě z politických důvodů.

Ostatní – polyteistická náboženství jsou nepřijatelná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek