Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrtání skrz zeď - protažení LAN kabelu.

Zdravím,

potřebuji protáhnout LAN kabel od routeru v jedné místnosti k televizi v druhé místnosti. Jde o cihlový dům ve staré zástavbě.

Zeď má cca 10 centimetrů na šířku.

Jako vhodné vidím protažení nějak skrz existující "díru" ve zdi pro telefonní zásuvku - z obou stran je na zdi připojení pro telefon a po odmontování krytky je z každé strany v cca 3cm hloubce plastový kryt. Je možné nějak provrtat tento plast zabudovaný ve zdi? Je to tam nejspíš zasádrování, celková tloušťka je cca 3 - 4 cm (nevím, co je za plastovou krytkou).

Ve stejné výši je kousek od toho běžná el. zásuvka. Je nebezpečné riskovat vrtat skrz tento plast? Jak ověřit, že zde nejsou jiné kabely? (ty telefonní vedou nahoru, ty bych určitě neprovrtal...).

Přikládám foto.

Co byste poradili? Je možné se skrz tuto hotovou díru zakrytou plastem nějak dostat? Jsem amatér, proto se omlouvám za takový dotaz.

Bylo by lepší nějak prvrtat celou zeď (cca 10cm) v jiném místě nebo využít tuto díru pro telefon?

Nechce se mi kabel vést složitě po bytě, když skrz zeď je to pár centimetrů...

Díky moc!

Johndoe

Předmět Autor Datum
Natahal jsem se něco kabelů a vrtal bych raději vedle (ikdyž za krabicí by z logiky věci nic být nem…
Uroboros 02.01.2012 00:04
Uroboros
Pokud je telefonní krabice opravdu z obou stran, přesně ve stejném místě, tak bych nepřemýšlel ani m… poslední
sHpy00n 02.01.2012 01:10
sHpy00n

Pokud je telefonní krabice opravdu z obou stran, přesně ve stejném místě, tak bych nepřemýšlel ani minutu a provrtal bych to tam.
Instalace se dělají před omítkami a jestli je krabice z obou stran na stejném místě, byla cihla tutově prosekaná skrz takže mezi krabicemi bude jen sádra.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru