Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrácení peněz za nedoručené zboží

Dobrý den,
nedávno jsem si koupila obuv v eshopu, který je provozován přes facebook. Zboží bylo objednáváno ze zahraničí. Bohužel se stalo to, že pošta mi balík doručovala, když jsem nebyla doma, ale ve schránce jsem žádné upozornění neměla. Dokonce i když jsem se na poště byla ptát, jestli nemají pro mě nějaký balík, tak mi bylo 2x řečeno, že ne. Začala jsem to tedy řešit s prodejcem, který mi oznámil, že balík jsem si nevyzvedla a vrátil se zpět (přitom podle údajů o zásilce v době, kdy jsem se na balík chodila ptát, byl na poště!). Jenže prodejce mi oznámil, že je pouze zprostředkovatel obchodu a že mi peníze nevrátí, že jemu je také nikdo nedá zpět. Takže nemám ani zboží, ani peníze. Nevím, jak to mám řešit. Pošta mi přece nemůže peníze vrátit, když nemám žádný důkaz o ceně zboží, ani o tom, že lístek ve schránce opravdu nebyl. Ale přeci na peníze musím mít nárok ne? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Pošta za tohle neodpovídá. Zásilka se neztratila, došla zpět. Že nebyla výzva je jiná věc, ale výzva…
Dale Cooper 08.01.2014 18:16
Dale Cooper
No právě kontaktovala, ale bylo mi řečeno, že peníze mi nevrátí ani nepošlou novou obuv, protože by…
gaganina 08.01.2014 18:19
gaganina
Možnosti jsou 2: 1) Obchodník lže a nic neposlal. 2) Bylo to na poště a vy jste to nevyzvedla. Potom…
jhfk 08.01.2014 18:41
jhfk
Ale oni právě nechtějí ani poslat nové boty...tohle mi napsali: "my jsme si povinnost splnili, nemůž…
gaganina 08.01.2014 18:43
gaganina
Tím že je to přes facebook, tak není uvedeno ani jméno prodejce, ani ičo...nic...peníze jsou asi ztr… poslední
gaganina 08.01.2014 18:46
gaganina

Pošta za tohle neodpovídá. Zásilka se neztratila, došla zpět. Že nebyla výzva je jiná věc, ale výzva se doručuje jako obyčejná pošta a její dodání není prokazatelné, stejně tak jako její nedodání.
Někomu jste tu obuv zaplatila, ne? Tak je kontaktujte.

Možnosti jsou 2:
1) Obchodník lže a nic neposlal.
2) Bylo to na poště a vy jste to nevyzvedla. Potom jedině se zkusit domluvit, že zaplatíte znovu poštovné aon to znovu pošle.

Mimochodem ze zahraničí věci spíš než českou poštou chodí DPD, PPL apod. - šlo to vážně poštou?

Ale oni právě nechtějí ani poslat nové boty...tohle mi napsali:
"my jsme si povinnost splnili, nemůžeme za to, že jste si to nevyzvedla, přišly jsme o poštovné a peníze za boty nám nikdo také nevrátí, takže pokud vám pošleme nové boty přijdeme o peníze, nemůžeme za to, že jste si to nevyzvedla, pokud vám pošta nedala lístek je to chyba na straně pošty a musíte požadovat náhradu škody."

Tím že je to přes facebook, tak není uvedeno ani jméno prodejce, ani ičo...nic...peníze jsou asi ztraceny :( Ale nejde mi moc do hlavy, že i kdyby zboží jenom objednávali ze zahraničí, tak proč by jim peníze nevrátili zpět....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru