Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vrátit externí pevný disk do původního stavu

Dobrý den,
včera jsem zformátoval tento disk: samsung-m ... 56318.html pomocí: HP USB Disk Storage Format Tool na NTFS. Chtěl jsem ho celý promáznout protože už jsem tam měl hodně zbytečností. Data které potřebuju mám všechny zálohovaná na svém ntb, ale jak jsem ho zformátoval tak už mi přijde že se nechová jako původně. Např že dřív mi přišlo že se sám defragmentoval, protože když jsem někdy spustil defragmentaci tak on měl vždy 0%. A taky se mi trochu jinak zobrazuje když jsem dřiv dal tento počítač tak měl svůj popis a svou ikonu, teď je to jen místní disk. I názvy složek v něm dřív byly napsány černě, teď jsou modrě. Možná tady plácám blbosti tak se olmlouvám, ale snad to pochopíte jak to myslím. Tím že jsem ho zformátoval jsem mu smazal jeho původní funkce? A šlo by ho nějak navrátit do původního stavu, aby byl tak jak jsem ho koupil? Předem děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Ano zmazal si formatovanim "funkcie", ale nemusis mat z toho tazku hlavu. Zmazal si obrazok ikonky,…
fleg 20.05.2013 08:01
fleg
I názvy složek v něm dřív byly napsány černě, teď jsou modrě zformátoval bych ho znovu, a zruš si z…
lední brtník 20.05.2013 08:38
lední brtník
Děkuji za odpovědi. Tak jsem to znovu zformátoval bez zaškrnutého políčka "povolit kompresi" a je vš… poslední
Blaza 20.05.2013 13:53
Blaza

Ano zmazal si formatovanim "funkcie", ale nemusis mat z toho tazku hlavu. Zmazal si obrazok ikonky, mozno nejaky autorun od Samsungu, ale inak si spravil to, co sa bezne robi.
Defragmentacia ma zmysel na casto pouzivanych diskoch, kde sa neustale zapisuje a maze az po niekolkych mesiacoch, takze to vobec neries.
V podstate riesi problem, ze tvoj povodne modry disk je teraz cerveny, co vsak nema ziadny vplyv na jeho funkciu.

I názvy složek v něm dřív byly napsány černě, teď jsou modrě

zformátoval bych ho znovu, a zruš si zatržení "povolit kompresi".

defragmentovat přenosný disk nemá žádný smysl - potřebuješ ho bezpečně bez prodlení odpojovat, ne na něm prohazovat data.

pokud chceš svou ikonu disku s popisem, dostaneš ji tam souborem "\autorun.inf", můžeš na něj přidat i vlastní ikonu, mám to tak na všech flashkách, sdkartách a externích discích.

[autorun]
icon=\sdhc_card.ico
label="SDHC 32GB"

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru