Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyber notebooku - co rikate na HP 6470b?

Ahojte :)

Po vice nez 4 letech se svym soucasnym notebookem uz se tak nejak pomaloucku zacinam poohlizet po novejsim kousku. Ale nespecham, zatim jeste ten stavajici funguje (i kdyz uz mu ponekud chrasti vetrak a bracha se me snazi premluvit, at mu ten notebook pujcim, ze mi to rozebere a koukne na to.. ale ja se bojim, zatim rozebiral jen svuj PC - sice mu funguje, ale stejne jsem paranoidni :D) a nejdriv si na novy beztak musim nasetrit, coz jeste par mesicu zabere :)

Pri vyberu podle kriterii me nejprv zaujal HP 6475b, ale pak jsem se v recenzi docetla, ze AMD procesor je dost zalostny, ze pry verze s Intelem 6470b je vyrazne lepsi. Ale taky o temer 3000 drazsi.

Tak by me zajimalo, co na to mistni odbornici, jestli by byl ten rozdil mezi AMD a Intelem skutecne takovy, ze to stoji za ty 3000 navic. Pripadne jestli mate tip na jiny notebook se zhruba podobnymi parametry, ale max. tak do tech 20k (a samozrejme cim mene, tim lepe :-D). On je celkem problem hlavne v tom, ze mne by z hlediska vykonu nejspis stacily i ty levnejsi kousky, ale pri pozadavcich na rozliseni (viz nize) si muzu leda trhnout.

Zasadni pozadavky: naprosto jednoznacne NE rozliseni 1366x768 a podobne hnusy. Idealni je cokoliv, co ma na vysku aspon 900, tzn. 1440x900, 1600x900 a vice. Dale bych uvitala, kdyby to melo W7. Uhlopricka idealne 14", ale muze byt i o fous vetsi, pokud to bude stat za to :) A kdyby to vydrzelo taky aspon ty 4 roky, vubec bych se nezlobila.

Vyuziti: browsani, dokumenty, filmy, prohlizeni a zakladni uprava fotek, hry jen zcela vyjimecne a prevazne takove ty nenarocne praveke :)

Ten 6570b se mi i docela libi, jen me mirne znejistuje ten maly Enter a podivuhodne sipky. Ale predpokladam, ze to je asi dan za velikost a otazka zvyku, je to tak?

Diky za nazory :-)

Předmět Autor Datum
To jsem sám zvědavý, co odborníci poradí. Na uvedené použití podle mě stačí klidně AMD, já je mám ve…
leo 24.05.2013 15:24
leo
Ten Intel má oproti onomu AMD zhruba dvojnásobný "syrový" výpočetní výkon, na druhou stranu ovšem mi…
mif 24.05.2013 15:36
mif
Dobrý den, měl jsem notebook HP s AMD procesorem, bylo to přídavné topení pro domácnost + hluk venti…
windowsáč 24.05.2013 18:55
windowsáč
měl jsem A měl jsi někdy v rukou novější technologii (třeba zmíněný APU)? Starší AMD-M bylo opravdu…
mif 24.05.2013 19:16
mif
Diky za info. On ten AMD bude asi taky beztak lepsi nez ta moje aktualni plecka (jakysi Intel Core2…
merlouska 24.05.2013 22:48
merlouska
pro jake vyuziti se treba hodi ten vetsi syrovy vypocetni vykon s mizernou grafikou? Tak třeba vekt…
mif 24.05.2013 23:01
mif
ha, tak to u me nehrozi, na to jsem prilis blba :-D Dik, zvazim teda asi spis tu AMD verzi a doufam,… poslední
merlouska 24.05.2013 23:03
merlouska

To jsem sám zvědavý, co odborníci poradí. Na uvedené použití podle mě stačí klidně AMD, já je mám ve 2 PC a jedou dobře. Nakonec tyhle věci jako fotky, video atd. jedou i na obyčejném Atomu. Proti HP tohodle typu bych nic neměl, jsou to počítače na práci a mají dost bytelnou konstrukci a dobrou výdrž.

Ten Intel má oproti onomu AMD zhruba dvojnásobný "syrový" výpočetní výkon, na druhou stranu ovšem mizernou grafiku (tady AMD boduje na celé čáře). Na aplikace, které popisuješ, je AMD APU to pravé ořechové. Šel bych do toho.

měl jsem

A měl jsi někdy v rukou novější technologii (třeba zmíněný APU)? Starší AMD-M bylo opravdu třeba poněkud krotit (v OS WXP té doby žádná jednoduchá věc), současné APU strčí power-managementem Intel do kapsy. Co o tom víš? Co sis nastudoval (pokuds nevěděl)? Nic? Pak viz můj podpis.

Diky za info. On ten AMD bude asi taky beztak lepsi nez ta moje aktualni plecka (jakysi Intel Core2 Duo) :-)

A protoze se chci trosku vzdelat, tak se (urcite uplne blbe :D) zeptam: pro jake vyuziti se treba hodi ten vetsi syrovy vypocetni vykon s mizernou grafikou?

ha, tak to u me nehrozi, na to jsem prilis blba :-D Dik, zvazim teda asi spis tu AMD verzi a doufam, ze na prelomu leto/podzim bude jeste na trhu, treba to i o chlup zlevni :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru