Avatar uživatele
Renatka196

Vybrali byste si maturitu z angličtiny, nebo z matematiky?

Anglický jazyk a matematiku ovládám tak průměrně, ale hodin matematiky na škole mám málo a na anglický jazyk máme strašně mírného učitele, který po nás nic nechce. Řekla bych, že učí úroveň druhého stupně základní školy. Proto se chci k maturitě připravit spíše sama (doučování). Prosím napište mi Vaše zkušenosti. Jsem ve druhém ročníku a zajímalo by mě, co se dá naučit lépe. A co byste si vybrali vy? Díky :)

Zajímavá 0 před 2781 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

…vybral bych si matiku > je to základ pro většinu technických VŠ, a taky proto, že na jazyky nemám talent > já to měl jednodušší, anglina nebyla, ruština a matika byly povinný…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Jelikož mi odjakživa šly spíš jazyky než exaktní vědy, vybral bych si angličtinu. V matematice jsem kolísal mezi jedničkami až čtyřkami a mám za to, že bych z ní byl neodmaturoval.
Jelikož každému jde něco jiného, nemyslím si, že bychom v tomto mohli radit. Mně maturita z angličtiny přijde nesrovnatelně jednodušší.
V matematice stačí drobná chyba a máte celý příklad blbě. V angličtině, zejména v ústní části, vám drobný prohřešek např. vůči gramatice zas až tolik neuškodí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Já osobně bych si rozhodně vybrala matematiku, ta mi šla natolik, že jsem se v podstatě učit nemusela. Navíc, maturita z matematiky je poměrně jednoduchá, žádné těžké příklady jsem tam neviděla. Když jsem si nedávno dělala zkušební maturitní test, dala jsem to bez problémů i po 20 letech od střední.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kiti

Ja jsem mela anglictinu vyssi stupen. Nizsi uroven maturity je v podstate jen druhy stupen ZS. Strasili nas, ale nebylo tak zly. Kazdopadne vyber si, co ti jde lip. Nicmene matematika byla u nas na skole propadak.
Taky se zamysli, co chces delat dal, co vic uplatnis.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Nezáleží na tom, co bych si vybral já, ale na tom, co chceš ty. Pokud budeš studovat technické vědy, tak přijímací zkoušky jsou z matematiky, na jiných školách jsou přijímací zkoušky z angličtiny. Obojí vyžaduje určitou úroveň. Samozřejmě, že záleží na tom, co tě více baví, tomu se asi budeš chtít věnovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek