Avatar uživatele
anonym

Vybírali jste drobné z kapes rodičů bez jejich vědomí? Dělají to i vaše děti?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? jendahun, VampGirl, briketka10 před 4457 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
VampGirl

To jsem nedělala, ani bych to nikdy neudělala. Kapesné jsem nikdy nedostávala a vždy když jsem potřebovala na něco peníze (ať už to bylo na zábavu nebo na něco jiného), naši mi dali, kolik jsem potřebovala. A co mi zbylo jsem vždycky vrátila a vracím. :)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

U nás spíš platilo známé rčení o pokladničce a sice, že ta dělá z dětí hamouny a z rodičů zloděje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Nikdy mě to ani nenapadlo!
Ale vyvdaný syn mé kamarádky vybral svému vlastnímu otci el. účet, když mu nechtěli dát na nějakou zábavu nebo co. Ten kapsami netroškařil…:-(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

jo jo asi v devátý třídě, pak na střední, ale mamka to asi věděla, protože měla vždycky naditou peněženku drobnýma, taky cigarety, Clejky BT DS Marsky pfuj to bylo hnus kuřivo..
ale taťka ten měl drobný jen v kapse a málo, možná by to poznal, tak jsme se bály..:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jendahun

Děti nemám a sám jsem si to jako dítě nedovolil ani na to pomyslet.Bylo nás pět,co jsme potřebovali,o to jsme si řekli a většinou dostali.Měli jsme řemenovou výchovu.
Pamatuji si,že jsem chodil tátovi do sekretáře upíjet víno,to jsem chodil na ZDŠ.pak jsem to doléval vodou,aby se na to nepřišlo.Dnes víno moc nemusím,ale tehdy to táta určitě věděl a nic neudělal.Peníze byly pro nás tabu a už vůbec ne lézt někomu do kapes.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

tak tuto otazku bych nikdy necekala.ano,ma­mince,na lednacky.pak se mnou hnulo svedomi a brala jsem je tatinkovi,aby nemel na pivo.pak jsem dospela k nazoru,ze je to vymluva a brala jsem je tatinkovi dal,ale davala do penezenky mamince.(nikdy bych neverila,ze to nekdy na sebe verejne reknu,)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nevybíral. Jedno dítě to jednou zkusilo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
IK

Já ne, ale synek mi sebral pětistovku někdy na prvním stupni základky a mával s ní u kamarádky, tak mi to její maminka řekla. Mohlo mě porazit 🙂 Začala jsem si počítat peníze, kontrolovat, nebylo to k ničemu.
Pak ukradl s kámošem zmrzlinu v samoobsluze a mne tam volali (to mu bylo 12) tak jsem pochopila že si potřebuje koupit nějaké kravinky co bych mu nekoupila a ocenila jsem domácí práce aby si mohl vydělat…5,– za zametení…10,– nádobí, kluk vysmejčil i horní strany skříní, vydělal si asi 250,– nějakou dobu v tom pokračoval, koupil si co chtěl a byl spokojený…časem ztratil o peníze zájem, pomáhal když bylo třeba bez odměny a pak jsem přešla na kapesné (v 15ti) s junior kartou. To si ihned začal šetřit na bundu a platil z toho i tramvajenku.
Vybírání drobných skončilo hned jak mohl získat vlastní vydělané.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek