Avatar uživatele
zjentek

Vychází vysoká životní úroveň jednotlivce z jeho vlastní mentality, či postačí jeho příjmy?

Napadla mne taková otázka z vyššího levlu, zrobna mne- jak je to vlastně upřímně a otevřeně s tou životní úrovní. Vysoká mentalita značí vysokou úroveň? Tak jsem cestou životem lecos zakusil a nikde, ale nikde jsem neviděl, nevnímal, necítil a ani nepostřehl jakoukoliv souvislost mezi zdravou mentalitou (s ohledem k životnímu prostředí*) a výší příjmů. Jen slyšel. Takže pro mne z toho tak nějak přirozeně plyne, že když má blbec příjem, může svou životní úrovní kazit to životní prostředí? Já tomu furt nerozumím. Proč se zákonem nějak neomezí životní úroveň? Vždyť by to bylo tak jednoduché- omezit jednotlivci příjem ;)…Anebo se to už děje? A proč není možný omezit příjem jednotlivci s tou úplně nejvyšší životní úrovní? Vidíte, jak to do sebe vše zapadá? Jsem zase na začátku- proč ten s tou nejvyšší životní úrovní ji má tak vysokou? Zatím mně teda vychází, že velmi vysokou úrovní mentality si rozšlapu svůj vlastní ráj přímo pod nohama. Dojde tedy vývojí inteligence nevyhnutelně k desrtukci životního prostředí? A jak to souvisí s výškou mý životní úrovně, anebo s výší mýho příjmu? A jak výše mý celkový životní úrovně ovlivní životní prostředí všeobecně, jako celek? Vidíéte? Vždyť i Klaus říkává, že žádný oteplování se nekoná (a teď nemyslím sexuální zaměření jednotlivců) a jeho životní úroveň má jistě také určitou výši, panečku. Takže, jak to ovlivní životní a pracovní prostředí, který jsme v určitý fázi výroby dostali zdarma? Snad je otázka jasná a srozumitelná ;)
Stejně to furt nebudu chápat, ale i tak prosím pomozte, děkuji, není zač.

*chápejme jako životní či podnikatelské prostředí zdarma, které nám bylo darováno (asi bohem, nevím) právě za účelem vytváření svých vlastních realizací, čili zmiňované životní úrovně.


Ad Klaprotrh: A odpovíš také na otázku? Svou náplní se zde od ostatních dlouhých otázek příliš neliší, je vcelku pochopitelná.

Odpoví ještě někdo další?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2406 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dubraro

Vysoká životní úroveň je způsobena především podmínkami a okolnostmi, v niž se dotyčný jedinec narodil a žije. Jeho vlastní mentalita a jiné vlastnosti mají jen minoritní vliv a naprosto minimální vliv mají vlastnosti ovlivněné jeho vůlí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

To je moc dlouhý, od tebe jesm zvyklý na údernější otázky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Quimby

Mě to není moc srozumitelné :( Přijde mi, že moc zobecňuješ. Co přesně si představuješ pod vysokou životní úrovní? Určitě může blbec s příjmem/mocí napáchat více škody než blbec bez příjmu. Ale i inteligentní člověk může udělat to samé a při použítí inteligence možná ještě víc. Čili to není ekvivalence. Proč bys omezoval životní úroveň, příjem ze shora? Proč ne od spoda?

Já myslím, že když toho člověk má víc tak toho může prostě víc ztratit nebo zkazit a nemyslím si , že inteligence nutně vede k destrukci čehokoliv, naopak bych řekl, že je potřeba k udržení životní úrovně. Já si životní úroveň představuju jako určitě materiální zajištění a duševní stav. A vysoká živ.úrov. je když člověk dosáhl spokojenosti se svým životem v obou věcech. Vlastně něco jako dosáhnutí svých cílů, které ale mohou být opravdu jakékoliv. Proto si myslím, že zobecňuješ – snažíš se uplatnit svoje představy o živ.úrov.(svoje cíle) a její ‚správné‘ výši na všechny. Třeba ani tahle moje definice neplatí na všechny, proto bych řekl, že se živ. úrov. mezi lidmi nedají porovnávat a tedy už vůbec ne smysluplně omezovat.

Poznámku s Klausem nechápu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Ad Klaproth: copak, na smysl života není čas? No tak to se nedivim, že někteří si pak pokládají takové otázky ;)

před 2407 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Může něco podobnýho vůbec vypotit blbec? Tak proč žije tak blbě? Několik sousedek autora příspěvku dle výše jeho životní úrovně soudilo, že žije blbě a tím pádem má nízkou mentalitu, tak snad to celý do sebe zapadá.

před 2407 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Quimby

Právě to si myslím, že neplatí. Když sousedky tvrdí, že žiješ blbě, tak to neznamená, že ty si to myslíš a že se tak skutečně děje. Proto to vůbec nemůže nic říct o tvé inteligenci, spíše tak o jejich.

před 2406 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

No dobrá tedy. Ale stejně si myslím (když kouknu na přírodu), že chápat by se mělo začít trochu jinak, než se chápe obecně. Tedy s ohledem na výši úrovně prostředí, ve kterém všichni svorně (i jinak) žijeme. Viz třeba tuhle mou otázku… anebo tento příspěvek ;)))

před 2406 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek