Avatar uživatele
huxa

Co pořídit dědovi na Vánoce? (specifikace v popisku)

Zdravím vás, vím, že tato otázka je velmi hloupá, dokud ji ovšem nerozšířím o další informace:

Děda má velké množství nemocí, mimo jiné také rakovinu, kvůli niž se nejspíše nedožije dalších vánoc, proto bych chtěl, aby si tyto doopravdy užil.

Co bych mohl blíže uvést, tak pouze to, že se velmi zajímal o světové války a dobu za komunistů, nicméně nyní s ohledem na jeho zbývající délku života jsou dokumenty či různé sběratelské předměty k ničemu.

A také bych vás chtěl poprosit o další radu-dárek jeho manželce, mé babičce. Nějaký, který by jí pomáhal další dny bez dědy lépe snášet.

Děkuji vám za vaše rady.

Zajímavá 0 před 2707 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Nemohu, než dát za pravdu těm dvěma, kteří odpovídali přede mnou. Čas, který s dědou strávíte, je to nejcennější, co mu můžete dát. Staří a těžce nemocní lidé potřebují co nejvíc vidět, že je jejich blízcí neodepsali a vědět, že i když umírají, že mají někoho, kdo jim je má rád. A to bez ohledu na to, kolik Vánoc se děda dožije či nedožije.
Věcný dárek pořiďte takový, který sice možná nebude mít vysokou finanční hodnotu, ale pro dědu a babičku bude třeba upomínkou na hezké chvíle.Zkrátka dárek společný,třeba dva stejné hrníčky s nějakým pěkným nápisem či obrázkem, nebo zarámovaný obrázek nebo fotografii něčeho, na co rádi vzpomínají – zkrátka něco, co až děda skutečně zemře, babičce to zůstane.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jestli mu chceš udělat něčím radost, proč čekat na vánoce? Udělej mu radost kdykoli, ne? A neřiď se někým jiným…

Co ty víš, času je dost, třeba se nedožije ani těchto vánoc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… ač zní odpověď fgh cynicky, má pravdu, nečekej do vánoc – buď s ním co nejvíc, jednou by sis to mohl vyčítat, že jsi s ním nebyl …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Dárek bych volil obvyklý, například knihu. Myslím, že by nemělo být poznat, že je jakoby „na rozloučenou“. No a pak mu věnovat tolik času, aby až to přijde (jednou to přijde pro každého, takže to platí univerzálně), věděl, že není sám. Tím, že mu dáte najevo, že vám na něm záleží, tak mu dáte zároveň najevo, že svůj život neprožil jen tak naprázdno, ale zanechal po sobě pár lidí, kteří ho mají rádi a že to mělo smysl. A až odejde, tak nenechat babičku samotnou. Věnovat jí zase tolik času, aby ten stesk a náhlé prázdno po dědovi lépe snášela.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Karolínka <3

Bylo by hezký kdyby jsi mu nechal udělat album fotek. Takovou tu knihu kde můžeš dát různý popisky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jana5678

Já jsem nedávno, koupila dědovi k Vánocům jako dárek speciální kávu, která reflektovala s jeho zálibou v motorkách. Zvolila jsem kávu, která by měla být pro něj tím pravým povzbuzením na jeho cestách na motorce. Dědeček měl velkou radost, když viděl, že je to kvalitní Brazilská káva, a ještě zabalená v kanystru.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek