Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vymena rozvodu od elektromeru do bytu

Zdravim,

chtel bych se zeptat jak je to z vymenou elektrickeho vedeni od pojistek v byte do elektromeru, u bytu v OV v "klasickem" panelovem dome. Pokud tomu spravne rozumim, tak tato cast rozvodu je moje, jako vlastnika bytu a nepatri tedy do spolecnych casti domu?

Nechame si vymenit vsechny rozvody el. vedeni v byte za nove a jde mi o to, jestli v ramci toho, lze vymenit ten i rozvod z bytu do elektromeru nebo je tam nejaky problem. Myslim tim na strane "elekrarny", pripadne spolecenstvi vlastniku? Jistic by mel prozatim zustat puvodni (tady vim ze se musi zadat u dodavatele a je tam dost administrativy a jine prace s tim), jde mi pouze o vymenu toho vedeni samotneho. Hlavni rozvody v dome kde jsou zapojeny elektromery jsou meneny relativne nedavno, vsechny jsou nove, vcetne elektromeru. Ale vedeni z elektromeru do pojistek v byte je puvodni.

Kdyby to nahodou melo nejaky technicky vliv, tak skrin s elektromery defakto primo prileha ke zdi naseho bytu. Neni tam tedy zadna "velka" vzdalenost kde by se musel sekat rozvod nebo neco podobneho.

Celou praci bude pochopitelne realizovat elektrikarska firma. Ja tomu rozumim jak koza petrzeli, takze se omlouvam pokud se ptam na nejakou zrejmou kravinu.

Diky za Vase reakce

Předmět Autor Datum
Firma si to zaridi, ale v zasade mas skoro ve vsem pravdu, krome toho ze to je buhvijak administrati…
bahno 28.01.2014 13:05
bahno
Tak dneska dorazila el. firma na byt a mel si pravdu. Ten rozvod z bytu do hodin (elektromeru) je po… poslední
Konys 04.02.2014 10:51
Konys

Firma si to zaridi, ale v zasade mas skoro ve vsem pravdu, krome toho ze to je buhvijak administrativne narocny. Nevim jak u jinejch dodavatelu, ale do CEZu staci zavolat a rict jim, ze se chystas utrhnout plombu a ze ten kus bude dneska hotovej. A voni tam obratem poslou chasnika to zaplombovat a je to. A pokud budete menit jistic za stejnej(tedy stejnej proud, stejna charakteristika, jenom novejsi) tak to muzete udelat rovnou a neni potreba to nijak resit, resi se pouze navyseni hodnoty, pac tam jde o privodni vedeni, aby to ustalo, ale taky to neni zadna velka papirova veda, ono to resis s firmou ktera chce prodavat, ne s nejakym uradem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru