Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypinani operacniho systemu

Dobry vecer, mam pred ctyri roky maly netbook Asus s operacnim systemem Windows XP. Vse funguje jak ma, ale pred tydnem se mi zacala stavat tato vec. Pri praci na pocitaci, vetsinou na internetu, mi jednou za den az dva zmodra obrazovka a napise to toto hlaseni:
Byly zjisteny potize a Windows byl ukoncen, aby nedoslo k poskozeni. Pokud je v koncove zprave urcen ovladac, zakazte ho, nebo si vyzadejte u vyrobce posledni verzi. Zkuste zmenit videoadaptery. Obratte se na vydavatele hardwaru a vyzadejte si posledni verzi BIOSU. Zakazte pametove moznosti BIOSU. Technicke informace: stop: 0x0000008e, 0xC0000005, 0xf76A9BB1, 0xA9421B88, 0x00000000. sbhips.sys-address f76a9bb1 base at f76a8000, datesta mp485a77cb. Zahajovani vypisu fyzicke pameti RAM, vypis fyzicke pameti RAM na disk : a pak se nacitaji cisla.
Pocitac podrzenim spinace vypnu a za chvili po zapnuti slape vse jak ma.
Prosim o radu, v cem by mohl byt problem a jake jsou vyhlidky. Je to akutni? Muze se stat, ze pocitac po vypnuti uz se nenakopne? Mel bych co nejdriv vyhledat odbornika? Podotykam, ze jsem pocitacovy analfabet. Mockrat dekuji za jakoukoliv radu. Martin

Předmět Autor Datum
odinstaluj firewally (sunbelt?), adawary a podobné zpomalovače. PC odvšiv v nouzovém režimu, nebo i…
touchwood 04.02.2013 23:02
touchwood
Dekuji za rychlou odpoved. Ano mam Subelt, dokonce mam v Netbooku Itunes.:-( Jinak nistni disk D mam…
banicek 04.02.2013 23:45
banicek
sbhips.sys: firewall od sunbelt odinstaluj, zapni ten windowsí a nech to tak. dnes je normální v dom… poslední
lední brtník 05.02.2013 04:37
lední brtník

Dekuji za rychlou odpoved. Ano mam Subelt, dokonce mam v Netbooku Itunes.:-( Jinak nistni disk D mam uplne plny, na cecku z 80GB mam volnych 30GB. Takze to staci vyhazet blbosti, zkusim. Mam se zbavit i Itunes? Manzelka je pouziva, ale jestli nejak extremne zpomaluji pocitac, pujdou ven. Co myslite? Dekuji.

sbhips.sys: firewall od sunbelt odinstaluj, zapni ten windowsí a nech to tak.
dnes je normální v domácnosti více síťových zařízení, před nimi je router, to jako ochrana stačí.

maly netbook Asus s operacnim systemem Windows XP

ten malý krám s půljádrovým procesorem nemá cenu zatěžovat nesmysly typu firewall třetí strany, nebo antivirový balík s antisíťovými funkcemi.

Jinak nistni disk D mam uplne plny

ježíškovi říct o větší disk, nebo domácí síťový nas disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru