Avatar uživatele
skorpik2

Vyplata chodí až po termínu který mám dřív.

Chtěl bych se zeptat jak se bránit proti tomu že mi výplata chodí stále později. Mám přiklad termín 25 a výplata dojde až někdy kolem 28,29,30,31,1,2 jak kdy. Výplatu si nechávám posílat na ůčet. Chodí maximálně den po odeslání. Takže banka za to nemůže. Nevíte nekdo jak se bránit? Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? jendahun, hanny 2 před 4452 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jendahun

To by mě taky zajímalo.Myslím si,že na to pomoc není.Má zkušenost je taková,že v minulosti když jsem byl zaměstnán,odda­lovali taky platby,potom platili jen zálohy a nakonec jsem se musel soudit o tři výplaty.Druhotná platební neschopnost.Za­městnavatel čeká na proplacení faktur a z toho platí zaměstnance.Vy­lej/nalej.Hro­zí to krachem firmy.
Jako živnostník mám proplacené faktury nejdřív až za měsíc po vykonané práci.Nikoho to taky nezajímá,z čeho platit složenky.Prostě jsem musel přistoupit na tyto podmínky,pokud chci práci.Slyšel jsem,že jsou na tom někteří i hůř.Až tři měsíce splatnost faktur.To je teprve likvidační.Naštěstí jsem to osobně zažil jen jednou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Chodí ti výplata? Chodí a tak buď rád.Někdo ,i když makal celý měsíc, výplatu nedostane!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pusinka50

Bohužel, je to tak, živnostníci nemají peníze a čekají, až se jim zaplatí faktury a pak z toho zaplatí zaměstnancům. Jsou na tom lidi mnohem hůře, obrany proti tomu není, když se tomu budete bránit, znepřátelíte si zaměstnavatele a budete „odejit“, za vámi čeká 10 dalších na vaši práci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

Nejlepší je ostuda v médiích.

Zkusil bych se obrádit buď an Úřad práce nebo na Státní úřad inspekce práce.

Je to přímo porušení zákona.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Vojtis

Zaměstnavatel má povinost doručit výplatu do 30 dnů od termínu, na kterém jste se dohodli. Pokud tak neučiní, Můžeš ho žalovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek