Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyplatí se u NTB upgrade z 4 na 6-8GB RAM?

Ahoj, mám v plánu si koupit následující notebook: ASUS R501VV-S3083D a chtěl jsem se zeptat, jestli bude stačit těch 4GB paměti co je tam v základu, nebo mám rovnou přikoupit další 2 nebo 4GB?

Notebook bude využíván na internet, filmy, hudbu, ms office, ale třebas i denně 2 hodiny na hry jako Far Cry 3, Tomb Raider (takže nové hry).

Pokud doporučujete dokoupení těch pamětí, tak které přesně? Nepodařilo se mi totiž nikde najít informace o osazených pamětech(jestli je tam 2x2 nebo 1x4), na oficiálních stránkách jsem tento notebook nenašel bohužel vůbec.

Váhal jsem mezi tímto notebookem s HD rozlišením a notebookem se stejnými komponentami, ale s FULL HD rozlišením a usoudil jsem, že HD rozlišení v kombinaci s osazenou grafikou bude lepší pro ty hry. Co vy na to?

Taky jsem se chtěl zeptat na ten disk, jestli 5400 otáčkový nebude příliš líný a zbytečně pomalý?

Děkuji všem za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Na takové využití postačí množství RAM od výrobce, konkrétní rozložení kapacity do modulů se dá zjis…
Potkan007 09.03.2014 15:17
Potkan007
OK, dík poslední
noutbuk 09.03.2014 15:31
noutbuk

Na takové využití postačí množství RAM od výrobce, konkrétní rozložení kapacity do modulů se dá zjistit až po koupi, většinou montují 1×4 GB.
Je to tu mnohokrát a už je pozdě něco psát, ale na 2 hodiny hraní denně, tedy z mého pohledu výrazné herní zatížení, nějakých 700 hodin ročně, notebook není stavěný, bude se přehřívat a to mu nedělá dobře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru