Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypnutý NumLock při startu Windows 8

Ahoj, když se chci při startu notebooku přihlásit k Microsoft účtu (win8 Pro x64), musím zapínat numlock, jelikož mám v hesle i číslovky. Navíc u svého Aceru nemám infomační led diody, takže mě hned netrkne, že je numlock vypnutý. Já vím, je to fakt drobnost, ale neuvěřitelně otravná.

Přes local profil se přihlašovat nechci.

Zkoušel jsem v regeditu: HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Keyboard změnit hodnotu klíče InitialKeyboardIndicators z původních 2147483648 na 2. Jenže to nepomohlo, numlock zůstává nadále vypnutý.

Nějaké rady, jak docílit jeho automatického zapnutí? :D díky moc

PS: přečetl jsem si, že by problém mohl být v tom, že mám zapnutou funkci rychlého spuštění systému (systém pak nějaké ty funkce a nastavení obejde).. takže nějaká rada, jak zapnout numlock, aniž bych musel vypnout funkci rychlého spuštění? :D

Předmět Autor Datum
http://answers.microsoft.com/cs-cz/windows/forum/w indows_8-desktop/jak-ve-windows-8-trvale-zapnout-… poslední
gd 04.03.2014 15:42
gd

http://answers.microsoft.com/cs-cz/windows/forum/w indows_8-desktop/jak-ve-windows-8-trvale-zapnout-n um-lock-a/aa8b0e77-1ad6-4726-ace7-9b9280fca87b?pag e=2

"Do verze windows 7 stačilo pro aktivní numlock na přihlašovací obrazovce postup dle bodu1.
Ve windows 8 se musí provést jak bod 1, tak i bod 2.

Bod 1:
za 1: V registru přejděte na položku HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Keyboard
za 2: Změnit hodnotu klíče InitialKeyboardIndicators na "2" bez uvozovek.

Bod 2:
za 1: Klikněte na ikonu baterie v pravém dolním rohu hlavního panelu a klikněte na tlačítko "Možnosti napájení", nebo přejděte do Ovládací panely -> Hardware a zvuk -> Možnosti napájení
za 2: Pak klikněte vlevo nahoře na "Nastavení tlačítek napájení", nebo "Nastavení pro zavření víka"
za 3: Pak klikněte uprostřed nahoře na "Změnit nastavení, které nyní není k dispozici"
za 4: V okně pak budete mít dole položky, které se dají aktivovat/deaktivovat fajfkou. Tam zrušte fajfku u možnosti "Zapnout rychlé spuštění(doporučeno)" a poté změnu potvrďte.

Nyní vypněte a znova zapněte(ne restart!) PC. Numlock již bude zcela jistě už i u Vás automaticky AKTIVNÍ i na přihlašovací obrazovce. Celé jádro tohoto problému spočívá v tom, že pokud máme volbu Zapnout rychlé spuštění(doporučeno) aktivní, systém pro rychlejší start pár sytémových služeb obejde a mezi nimi právě i aktivaci numlock při startu. Nebojte se ale zároveň, že by se start po této volbě nějak rapidně prodloužil, zpravidla jde jen o několik málo vteřin, což uživatel ani pomalu nepostřehne.

Bod 2 se dá vynechat pouze v tom případě že si na ploše vytvoříte zástupce na vypnutí pc s parametrem shutdown.exe /s /t 0 a pomocí něj pc vypnete. V takovém případě probíhá ve windows vypínání jinak než přes klasickou nabídku vypnutí a laicky řešeno se tím skrytě deaktivuje zmíněné rychlé spuštění v bodě 2 a spustí se všechny služby nastavené registrem.(výsledný časový efekt je v tomto případě shodný jako po aplikování bodu 2). Jakmile ale zástupce na ploše používat nechcete, musíte jak jsem zmínil aplikovat bod 2."

nebo možná máš možnost nastavení někde v BIOSu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru