Avatar uživatele
anonym

Vypovida o nas neco nas hlas ? Charakterizuje nas nejak ? -iv-

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? anonym, Berušinka, anonym před 4638 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Berušinka

Zajímavá otázka, těžko říct, tak muži mají hlas „hrubý“, ženy většinou „jemný“ – ale, že by nějak charakterizoval. No, možná charakterizuje nemoc, když např. chraptíme nebo máme rýmu =)

Něco „vědeckého“ =D
http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Hlas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Co na vás prozradí hlas?
14. 01. 2010
Různí lidé mají různé tvary nosu, úst a hrudníku, a proto mají i různě znějící hlasy. Někteří mají hlas velmi vysoký a pronikavý, jiní mluví nezřetelně, nejasně, zastřeně a potichu. Každý z těchto znaků velmi vypovídá o psychické i fyzické kondici člověka.

Hlas každého člověka je neopakovatelný
Barva lidského hlasu je nám dána a není možné ji ovlivnit. Do jisté míry má vliv na to, je-li náš hlas příjemný, či ne. Jsou hlasy příjemně sametové, medového zabarvení, hlasy zvučné a výrazné s běžným zabarvením, jsou ale i hlasy pisklavé, jedovaté a protivné.Už jste asi zaregistrovali hlasy suché, šustivé a nezvučné, téměř bez barvy. Lidský hlas má určitou výšku – záleží na pohlaví a na věku člověka. Zatímco děti mají hlasy přibližně výškově vyrovnané, dospělí disponují celou škálou – muži od basu až k tenoru, ženy od altů k sopránům. Hlas každého člověka na světě je neopakovatelný, unikátní a nabitý informacemi (např. o nedávných emočních příhodách nebo dokonce nemocech). Všichni také máme několik různých druhů tónů hlasů, podle toho lze dobře odhadnout aktuální psychický či zdravotní stav, nemoci, ale i změny různých návyků.

Lhaní hlas přiškrcuje
Strach posouvá hlas výš a v úzkosti se chvěje a slábne. Čím je strach větší, tím je to zřetelnější. Strach také výrazně zvyšuje počet přeřeků, nedokončených vět a dalších mluvních omylů. V úzkosti se nám „plete jazyk“. V panice se hrdlo stahuje a výsledkem je tenký vysoký hlas. Ne náhodou se český výraz úzkost váže k pocitu zúženého hrdla, stejně jako medicinské slovo pro úzkost – anxietas – je z latinského ango-škrtím. Někdo může koktat.

Hněv zase posouvá hlas tonálně výš. Máme tendenci mluvit hlučněji a křičet, mluvní tok bývá rychlejší. Hněv má na plynulost řeči kupodivu pozitivní dopad. Jsme-li řádně rozzlobeni, máme více energie, mluvíme plynuleji a s podstatně menším počtem přeřeků a chyb.

Smutek hlas naopak snižuje a mluvní projev omezuje. Jako bychom ztráceli slova. Máme chudší slovní zásobu a mluvíme méně, tišeji a mluvní tok se zpomaluje.

Lhaní kdo lže, má o něco výše položený hlas, který působí dojmem přiškrcenosti.

Zdroj: internet

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek