Avatar uživatele
Dehet

Vypraný telefon Nokia N8 v pračce

Dobrý den, podařilo se mě dát telefon omylem do pračky na deset minut když jsem na to přišel ihned jsem ho vyndal vysušil, vyndal baterku, sim a paměťovou kartu. A dal do sklenice z rýží a na topení? Dá se jěště něco dělat abych ho zachránil? Děkuji moc za odpověď

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, briketka10 před 4083 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

ta rýže byla dobrý nápad doporučují to
všichni experti nech ji tam aspoň dva
dny vyschnout :o)
Doplňuji:
Teď tedy babičkovská rada třetí: Rýže. Vezměte plastovou krabičku na jídlo, do poloviny ji zaplňte rýží, vložte mobil, dosypte rýží a zavřete víčkem. Nemáte-li krabičku, poslouží i zavázaný igelitový pytlík. Teď nechte pracovat čas a přírodu – v následujících třech dnech by měla rýže vytáhnout z mobilu veškerou vlhkost.

Recept pochopitelně není zaručený a stoprocentní, ale pokud se nerozhodnete pro variantu “profesionální servis”, zvýší šanci na zotavení mobilu. Já jsem tento postup vyzkoušel osobně – můj iPhone si ve vodě poležel delší dobu, takže byl zevnitř dokonale prolitý a rýžová kůra jej zachránila před cestou do křemíkového nebe.

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mapel

Nic. Ito co jsi udělal je málo. Obyčejná voda už může poškodit telefon, který po čase začne vykazovat chyby. V pračce je prací prášek, který je agresivní, který podporuje chemické reakce. Pokud by se ti podařilo telefon nastartovat, tak je jen otázkou času, kdy ti přestane fungovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pastel.ka

Spoléhej na zázrak. Mně se stalo to samé, také to byla Nokia a nezachránil ji ani servisák.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek