Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypálené filmy nelze přehrát na DVD

Přes vypalovací program CDBurnerXP jsem si na čerstvě zakoupený DVD+RW disk vypálil celkem 3 filmy. Po vložení do DVD přehrávače Phillips DVD Player mi však u 1 z nich bylo sděleno, že je to "not supported video format" a u dalšího se mi film nedaří přetáčet sem a tam, pravděpodobně se tedy nahrála jen část z něj (předpokládám to, neboť se mi to už jednou stalo). Nutno dodat, že jeden film z nich se mi přehrál naprosto v pořádku. Přitom ale všechny filmy byly v tom samém formátu - AVI. Navíc na kompu mi jdou v pořádku přehrát vše, co jsem na dvd vypálil. Můžete mi poradit, v čem je přibližně problém a jak ho vyřešit?

Předmět Autor Datum
problem je v tom jak to vypalujes, co si jaksi nenapisal. Vypalujes format videoDVD? Alebo datove DV…
MM.. 26.12.2011 20:30
MM..
CDBurnerXP Napíšu to pro jistotu polopaticky - vložím disk do kompu, otevřu onen program, kde mám ko…
Petr Enko 26.12.2011 20:47
Petr Enko
Avi neni format. V avi subore moze byt aj format od martanov. Ten by som nevedel prehrat ani ja, nie…
MM.. 27.12.2011 00:01
MM..
To, že soubory mají stejnou koncovku AVI neznamená, že jsou ve stejném formátu. :i: Problém není ani…
host 26.12.2011 20:31
host
Upřesňující dodatek - u jednoho mi jede jen zvuk, druhý mi zrovna teď jede, ale nemůžu ho přetáčet t…
Petr Enko 26.12.2011 20:50
Petr Enko
AVI je len kontajner (obalka, zapuzdrenie). V subore s AVI koncovkou moze byt naozaj spusta kodekov,…
Pego 26.12.2011 21:06
Pego
To je samozřejmě možné, i když s AVI se mi to stalo poprvé.
Petr Enko 26.12.2011 21:19
Petr Enko
Tak teď mám pikantní novinku - jeden ten film se celý prakticky bez problémů přehrál, nešel teda pře…
Petr Enko 26.12.2011 23:41
Petr Enko
no a teraz co? ked to ten prehravac nepodporuje tak bude robit blbosti. gspot si uz nainstalil? Aleb… poslední
MM.. 27.12.2011 00:03
MM..

problem je v tom jak to vypalujes, co si jaksi nenapisal. Vypalujes format videoDVD? Alebo datove DVD s avi subormi? V druhom pripade je problem v tom ze maju tie avi blby format (pouzity kodek). Mozes si ich skonvertovat kodekom ktory tvoj dvd prehravac podporuje napr divx alebo xvid apod. Viz navod prehravaca alebo stranky vyrobcu.
P.S. konvertovat mozes napr. v avidemux.

CDBurnerXP Napíšu to pro jistotu polopaticky - vložím disk do kompu, otevřu onen program, kde mám kompilaci dat, zde označím stažený soubor a dám vypálit. Takže tedy asi za b, víc se v tom nevyznám. Můj DVD přehrávač dosud podporoval vždy filmy v AVI File (primárně se přehrávající na kompu v DivX Plus Player), nikdy však ne soubory ve WMV nebo MP4.

Avi neni format. V avi subore moze byt aj format od martanov. Ten by som nevedel prehrat ani ja, nie to este nejaky prehravac :)
Takze si zisti jaky je v tom avi format (napr. program gspot) alebo si to rovno prekonvertuj do formatu ktory podporuje tvoj prehravac, navod alebo stranky vzyrobcu, uz som to pisal.

To, že soubory mají stejnou koncovku AVI neznamená, že jsou ve stejném formátu. :i: Problém není ani ve špatném vypálení, ani v tom, že jsou tři videa na jednom DVD. Pravděpodobně jsou prostě ty videa v nepodporovaném formátu, který nezvládne ten DVD Philips a musel bys je překonvertovat. Další info dodá zdejší vrchní video guru Kmochna.

Upřesňující dodatek - u jednoho mi jede jen zvuk, druhý mi zrovna teď jede, ale nemůžu ho přetáčet tam a zpět, navíc předpokládám, že film se mi nepustí v plném rozsahu. Většina filmů ve formátu AVI File se mi na DVD přehrávaly bez problémů, naopak VMW a MP4 nikdy.

AVI je len kontajner (obalka, zapuzdrenie). V subore s AVI koncovkou moze byt naozaj spusta kodekov, nie vsetky podporuje Tvoj prehravac.
Stiahni si maly program MediaInfo, alebo GSpot. Ani jeden netreba instalovat a mozes ho spustat aj z USB kluca. Tieto programy Ti detailne zobrazia, co je naozaj v danom AVI subore. Toto porovnaj s manualom co dokaze spracovat Tvoj DVD prehravac.

Tak teď mám pikantní novinku - jeden ten film se celý prakticky bez problémů přehrál, nešel teda přetáčet sem a tam, ale to se dalo zvládnout. No a pak jsem se ho pokusil zapnout ještě jednou a ouha, najednou nějak nešel spustit!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru