Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypínání monitoru a restart pc

Cau...Uz jsem to tu psal mluvili jsme o tom..Muj pc prostě při zatěži(třeba u testu 3dMark06..u cska to nedělá) udělá to,že se vypne monitor naskoci jen jeho tabulka No signal detected a pc nic nerobi...nekdy se podari ho restartovat,to jen ale 3x zapípa a nic.Nakonec to musím vypnout na zdroji což zrovna neni nejlepší pro HDD atd..Myslel jsem,že to je přehříváním CPU...Koupil jsem chladič od A-C Freezer 7 Pro ...teploty uz jsou 30-40 ...jenze to dělá pořád.Dále jsme mluvili o tom že KME 400W zdroj nestačí na moji sestavu..koupil jsem teda Seasonic 500W EnergyKnight ...Už jediná vec co muže byt spatná tak chlazeni grafiky to mám pořád původní jenže příjde mi divne aby to nejelo když mám ve předu 12cm větrák který žene vzduch dovnítř..na boku mam dalsi 8 cm veták,který žene vzduch z venku na grafiku,pak mam na CPU daný větrák,který tahá teplo od pasivu ven aby nezustavalo nekde v pc.Pak mam ještě vzadu 8x větrák..ten taky tahá ven takže teplo od pasivu jde fakt dobře pryč,protože vlastne vetrak od toho chladice CPU zene vzduch přez pasiv smerem dozadu ven z casu a tam si ho odebira dalši vetrák ... Navíc asi 3cm od pasivu je zdroj takže další 12 cm větrák zase bere teplo ven.Myslím si,že ta grafika by mela je t vpohode pak už jen nějaka jina chyba jenže nevím kde a stve me to ...chcu aby mi konečne jel pc bez nějakých pádu atd..Přecejen jste ut lidi,ktěří tomu rozumí tak snad na něco přijdeme :D..Děkuju..

Předmět Autor Datum
- nevypíná se ti monitor, nýbrž grafárna. Kdyby se vypnul monitor, nenapíše ti to nápis "No signal"…
Prasak 20.08.2009 17:41
Prasak
Vadu hledej u grafiky. Má-li grafika dva výstupy tak je můžeš prohodit. Taky zkontroluj kabel od gra…
Matt Dylon 20.08.2009 18:05
Matt Dylon
A proč si z ventilátorů rovnou neslepit case? :-) [http://www.techchee.com/wp-content/uploads/2007/1…
marekdrtic 20.08.2009 18:11
marekdrtic
...ehm.....8cm x 8cm větrák :D ..... jinak monitor ma při normálním režimu kdyz jsem na pc "čudel" z…
Menfex 20.08.2009 20:35
Menfex
Velikost větráku na grafice neřeš. To že monitor "svítí oranžově" ukazuje na nepřítomnost signálu. T…
Matt Dylon 21.08.2009 18:25
Matt Dylon
No dneska jsem si tak hral counter strike source..nijak naročne pro muj pc zvladaji to daleko horší… poslední
Menfex 21.08.2009 22:20
Menfex

- nevypíná se ti monitor, nýbrž grafárna. Kdyby se vypnul monitor, nenapíše ti to nápis "No signal"
- udělal jsi všechno možný, ale teploty grafárny jsi nezjišťoval. Začni tam. Může totiž být špatně usazenej chladič a pak ti ani milion větráků nepomůže.
- množství větráků není zárukou dobrýho chlazení. Potřebuješ mít dobře směrovanej tok vzduchu, na to stačí i jen pár větráčků. Takto sis akorát vyrobil vysavač na prach (a zdroj hluku).
- můžeš zkusit tvoji grafárnu v jiným PC a naopak jinou grafárnu ve tvým PC.

BTW
To monstrum s 8 větrákama vzadu bych chtěl vidět.

Vadu hledej u grafiky. Má-li grafika dva výstupy tak je můžeš prohodit. Taky zkontroluj kabel od grafiky k monitoru, případně zkus jiný. Jinak jak bylo napsáno Prasákem : - můžeš zkusit tvoji grafárnu v jiným PC a naopak jinou grafárnu ve tvým PC.
A jak pravil Prasák, to osmivětrákové monstrum bych chtěl vidět.:-D

...ehm.....8cm x 8cm větrák :D ..... jinak monitor ma při normálním režimu kdyz jsem na pc "čudel" zelený...u toho on ale zoranžovi tudíž je vyplý..tvrzeni o grafikách nepopíram a chladic usazeny na grafice bych mel mit dobre od vyroby jsem snim nic nedelal každopádne je dost malý

jo a teploty na grafice byli zprva kolem 76 u zátěže pak to ale vyrostlo dost tak jsme přidal ty větráky a ted mam 64 a to jak u zatěže tak i bezni jenže pořád mi blbnou..skáče -0-64-192-0-64-192-0 .....atd a furt dokola...todle same mi dělalo i s procákem akorát misto 64 bylo jiné čislo..po výměně chladiče to přestalo....

No dneska jsem si tak hral counter strike source..nijak naročne pro muj pc zvladaji to daleko horší kompy....a najednou zničeho nic mi obraz namodral.... ... hodil jsem to dolisty a třeba misto zelene ikonky ICQ tak bylo žlute atd proste uplne nesmyslne barvy ....restartoval jsem to a pořád..zkoušel jsem to nechat zchladnout,vythal z elektriky vypl na zdroji zkontroloval kable poadne zatlacil furt to delalo....pak jsem jen hodil kabel od monitoru do druhe diry na grafice a zas normalni bez modre..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru