Avatar uživatele
Gestas

Vyrobil někdy Tomáš Baťa vlastníma rukama nějaké boty?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, johana 56, Radius před 2339 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

"Ševcovství se v rodině Tomáše Bati datuje již od konce 16. století. On sám už ve svých 12 letech dokázal v podstatě vše, co k živnosti ševce potřeboval.

Výroba bot ovšem nebyla jediná věc, kterou uměl opravdu perfektně. Zajímal se i o to, jak boty nejefektivněji vyrobit a prodat. Tomáš Baťa založil firmu Baťa společně se svým bratrem a sestrou atd."
http://www.sve­tuspesnych.cz/9-zasad-tomase-bati/

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Samozřejmě. Uměl je nejen vyrobit, ale hlavně „prodat“. Také měl sociální cítění, kladný přístup k dělníkům a dokázal se o ně postarat. Proto z něj byl tak dobrý podnikatel, kterého jen tak někdo „nedohoní“. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Dnešní apoteóza T. Bati mne celkem irituje. Jediné, na čem se shodnu s tím, co se dnes o Baťovi tvrdí je, že byl vysoce úspěšný podnikatel. A to je asi tak vše. Vytrhávat věci ze souvislostí a vydávat něco za Baťovo „sociální cítění“ je úplně stejné, jako glorifikovat Stalina, jaký že to byl skvělý člověk, když za pouhých 30 let z beznadějně zaostalé a zplundrované země udělal supervelmoc.

Ty „skvělé podmínky a zacházení se zaměstnanci“ v Baťových závodech v USA dokonce prošetřovala senátní (nebo kongresová) komise – a to v USA 40. let!!! Není třeba nic dodávat.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek