Avatar uživatele
anonym

Vyrovnání daně za rok 2009

Od 29.5.2009 jsem na nemocenské,přičemž mi k 31.10.2009 skon­čila pracovní smlouva na dobu určitou.Mám nárok na vyrovnání daní a jak mám postupovat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5118 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Miroslavst

Nejsou uvedeny další údaje. Jestli jste měl jen jedno zaměstnání nebo více v roce 2009, která by nešla za sebou, ale překrývala se. Rovněž nepíšete, zda jste podepsal prohlášení u toho zaměstnavatele, kde jste byl na dobu určitou.
Nemocenská nemá vliv na tkz. vyrovnání daní, dokonce vám pomůže, pokud jste platil do května větší daně neboť v dalších měsících jste byl bez zdanitelného příjmu ale odpočet se vám počítá (2070,–Kč/měsíc).
Ale co odpovíte je celkem jedno, jelikož jste měl do konce března podat daňové přiznání a nyní už je pozdě.
No vlastně není pozdě, můžete podat i nyní, ale hrozí vám sankce od FÚ a ta by mohlka být ve výši přeplatku, popř. vyšší. Takže bych se na to asi vykašlal.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
alexandra

No tak já bych se na to teda nevykašlala,protože já dávám daňové prohlášení vždycky,tak v někdy v létě,protože než do zaměstnání,kde by mi to měli udělat doručím všechny doklady,z úvě­ru,z důchodové­ho,ze zaměstnání,pokud ho měním,tak je vždycky po březnu a musím si ho dát sama.A ještě nikdy mi tam nic nevytkli a ani jsem nezaplatila žádnou pokutu.Dokonce jsem příteli podávala daňové prohlášení zpětně za tři roky a v pohodě mu to vše vyplatili.Jestli to neplatí hlavně pro ty,co mají něco vracet.Nevím.Ale rozhodně se to vyplatí!!!!Hlavně pokud jste měl nemocenskou.Doložte všechno i to,co jste dělal po tom říjnu.Pokud najdete někoho,kdo tomu rozumí,tak ať Vám to vypočítá,a zaneste to tam již vyplněné.Jinak je tam budete muset poprosit,ať Vám s tím někdo pomůže.Myslím na tom finačním úřadě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
standa

Já bych to daňové přiznání dodatečně podal, a narozdíl od Miroslava bych to RISKNUL 🙂

Sice vám teoreticky hrozí za pozdní podání daňového přiznání sankce ve výši 10% vaší daňové povinnosti…, ale na druhou stranu vám podáním DP vznikne zaručeně přeplatek, a to výši 100% všech zaplacených záloh na dani za období 5 měsíců, co jste pobíral mzdu.

Protože nemám pro svoji optimistickou úvahu potřebné vstupy, tak bych doporučil se přímo u kováře (rozuměj na FÚ) zeptat…, samozřejmě ´anonymně´ 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek