Avatar uživatele
Gestas

Vystoupil někdy v něčem Václav Havel proti Západu?

Zajímavá 0 před 2685 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
df

On nemohl, jelikoz byl jejich loutkou. Za komunismu dostaval ze Zapadu tezke prachy, takze si tady zil jako prase v zite.

A prevrat by byl tak ci tak, s Havlem ci bez Havla.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Štoura

Pro df :
Ono to tak úplně nebylo, jak ty píšeš. Havel psal slátaniny, „divadelní hry“, které se několikrát téměř bez úcasti obecenstva (toto ani na tzv. Západě nebyli nekulturní pitomci) někde na Západě uskutečnilo. Za to dostával odměnu zcela výkonu a zájmu neúměrnou, byl považován za trojského koně ve ztrouchnivělém socialistickém bloku. Dále dostával peníze pro včechny tehdy angažované odpůrce systému, těch využil hlavně pro sebe a pár svých kamarádů. Žil si ať na svobodě, tak i pár let ve vězení, jako nikdo jiný v našem státě. To, jak je současně zobrazován a vynášen, neodpovídá pravdě o jeho osobě. Můj názor: toto a jeho alkoholizmus bych mu ještě prominul, ale to, jak se zachoval při povodních, kdy byla velká část naší zemé , hlavně pak Praha se svými historickými objekty a poklady pod vodou, mu nemohu prominout. Byl v té době s Dášou ve svém domě na břehu oceánu v Portugalsku, osud země a národa ho nezajímal a milostivě se po několika dnech a po doporučeních jeho „poradců“ laskavě vrátil do Čech. Fuj, hnus nehodný prezidenta republiky!!! To by ani jistý zastupující říšský protektor Haydrich, nepřítel českého národa, který byl přítelem jeho rodiny, nerozdýchal.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

ŠŤoura: Právě to že nepřijel hned bych mu z toho, z čeho ho obviňuješ, měl za zlé asi nejmíň. Okamžitý návrat by bylo jen gesto bez jakéhokoli skutečného významu. Vím, ty gesta jsou hlavní náplní práce předních politiků, ale pořád jen gesta.

Máš pocit že by bylo lepší kdyby si vzal vrtulník (který mohl být třeba jinde), početný doprovod (který měl jinou práci) a šel se zviditelňovat někam k řece, kde by plácal po ramenou další lidi (které by také tak maximálně zdržoval od jejich práce?)

před 2683 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Štoura

Dochy: Já tvůj názor samozřejmě respektuji, tato mince má dvě strany a pro každou se najde souhlasný pohled.
Když čersvě jmenovaní ministři a přeseda vlády se před pár lety zúčastnili otevření dlouho zdržovaného dálničního obchvatu Plzně ačkoliv na tom neměli žádnou zásluhu, možná o tom vůbec předtím nevěděli, považoval jsem to taky za šaškárnu a jejich zviditelňování. To si mohli odpustit a nikdo by jim to nezazlíval, vlasně by tím stoupli na ceně (alespoň u mne).
Ale když anglický král se svou rodinou ihned po bombardování Londýna navštívili nejzničenější část s nejvíce mrtvými, projevili tím svou účast s trpícími. Král se zachoval jako hlava státu, která národ neopustí v kritické chvíli. Ten panovník s rodinou neměli nutnost se zviditelňovat, pro Brity byli psychickou berličkou.
Havel byl JENOM NA ŽVANĚNÍ, velké neštěstí pro náš národ v rozhodující době. V historii jsme jich měli několik podobných. Od roku 1278 to v české kotlině jde stále z kopce, pár krátkých slušných období působí jako řídce s vyskytující křeče, v žádném případku ne jako dlouhodobý setrvalý stav.

před 2683 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek