Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vystřihování fotografií z fotoalba a úpravy

Zdar,

mam zakazku - soubor je naskenovana strana fotoalba a muj ukol je, vyriznout kazdou jednotlivou fotografii (bezne jsou na strance 4 fotky, ale nekde i vic), udelat nejake barevne korekce u tech fotografii, ktere nejsou uplne pekne a ulozit fotku do souboru jako JPEG.

Myslel jsem, ze to budu delat ve Photoshopu, ale chce se po me najit nejaky vhodnejsi software, ve kterem by to pry slo delat rychleji.
Meli byste nejaky tip, me nenapada nic lepsiho na tuhle praci nez Photoshop. Pry by to melo jit v Lightroom, ale ten program vubec neznam a co jsem tzed koukal na web, tak mi neprijde, ze by to byl program urceny k tomuhle.
Nejake zkusenosti?

Predem dik.

Předmět Autor Datum
ved ty si grafik - amater. preco to preboha dali robit tebe??
hoppus (nereg.) 24.02.2014 09:59
hoppus (nereg.)
Tak ja delam z Photoshopem casto, v tom problem neni. Spis si ve firme neco vymysleli a nevedi co vl…
Redmarx N 24.02.2014 11:41
Redmarx N
a teda fotokram nevyhovuje? fotky ti oreze aj gimp.
hoppus (nereg.) 24.02.2014 11:42
hoppus (nereg.)
muj ukol je, vyriznout kazdou jednotlivou fotografii (bezne jsou na strance 4 fotky, ale nekde i vic…
Hanyse.k 24.02.2014 11:50
Hanyse.k
:-D Jo, asi jeste nemas moc pracovnich zkusenosti nebo mas stesti na normalni lidi, ale pomerne bezn…
Redmarx N 24.02.2014 12:00
Redmarx N
Asi ne, pracuji teprve 18 let ;-) A někdy pochybuji, že vůbec někdo je normální :-D Myslím, že za zá…
Hanyse.k 24.02.2014 12:12
Hanyse.k
Na to stačí obyčejný IrfanView.
miroslav 24.02.2014 16:36
miroslav
Jiste i XnView to zvladne, ale tady jde o produktivitu a vem si, ze fotka neni v albu uplne presne r…
RedMaX 24.02.2014 19:07
RedMaX
reknu jim at si na me nevymysleji frkulinsky kraviny Další debílek z ekonomky? Tohle asi ani moc au…
ms 24.02.2014 19:53
ms
Tak ohledne tech frkulinu. Ono jde spis o to, ze dneska si kde kdo mysli, ze pocitacum rozumi, proto…
RedMaX 24.02.2014 21:24
RedMaX
takze si za tim zitra budu stat, ze se to bude delat ve Photoshopu nebo at si to dela nekdo jiny jak…
Hanyse.k 24.02.2014 21:29
Hanyse.k
Jo, černé samolepící růžky, nedovedu pochopit, že to ještě přilepili. Sken je základ, dal bych si zá…
ms 24.02.2014 21:43
ms
neuzavírej a přijď s výsledkem tvého postoje.:)) poslední
kmochna 25.02.2014 04:46
kmochna

Tak ja delam z Photoshopem casto, v tom problem neni. Spis si ve firme neco vymysleli a nevedi co vlastne. :-/
Koukal jsem na ten Lightroom a prijde mi to, ze je to spis na hrani si s fotkama, barvy, efekty, retuse apod. nez vyrezavani fotek z alba. Jeste jsem koukal na Photofiltre a Photoscape a taktez. Proste to co po me chteji, tak jednoznacne Photoshop, reknu jim at si na me nevymysleji frkulinsky kraviny. ]:)

muj ukol je, vyriznout kazdou jednotlivou fotografii (bezne jsou na strance 4 fotky, ale nekde i vic), udelat nejake barevne korekce u tech fotografii, ktere nejsou uplne pekne a ulozit fotku do souboru jako JPEG.

Píšeš, že je to tvůj úkol, tak to udělej ve Photoshopu s kterým umíš a basta. Výsledek bude stejný, jestli to uděláš ve Photoshopu nebo v něčem jiném, pořád budeš mít oříznuté fotografie s korekcí barev.

Jiste i XnView to zvladne, ale tady jde o produktivitu a vem si, ze fotka neni v albu uplne presne rovne a potrebujes v jednom kroku udelat vyrez i natoceni tak, aby fotka byla vodorovne. Znas jiny soft, ktery to da v jednom kroku krome Photoshopu (potazmo Lightroomu)?

reknu jim at si na me nevymysleji frkulinsky kraviny

Další debílek z ekonomky?
Tohle asi ani moc automatizovat nejde. Pokud tomu dobře rozumím, jde o klasické papírové album s papírovými fotografiemi. Pokud jdou fotografie vyjmout, pak tím lépe, ale alfou a omegou je dobře naskenovat samotné fotografie. Jestli to nějaký maník "vzal" jako celou stránku alba, pak potěš koště. Pokud zdroj dat nestojí za nic, pak tím hůře.

Tak ohledne tech frkulinu. Ono jde spis o to, ze dneska si kde kdo mysli, ze pocitacum rozumi, protoze dotycny zvladnul Word a Excel a tudiz je desnej machr a takovym ani nema cenu vymlouvat, ze prace s grafikou je o neco slozitejsi, "vzdyt je to jenom fotka". :-/

Jsou to takovy alba, kde jsou na strance fotky a okolo jsou popisky, vetsinou to byva tak, ze na hranach fotky jsou takove trojuhelnicky, do kterych se fotka zasune, jenze uz jsem videl, ze ty fotky asi, aby pojistili, ze z tech trojuhelnicku nevypadnou, zespoda prilepili ke strance, tudiz ten kdo to proste naskenoval jako stranky alba v tom bude nevinne, co jinyho s tim delat.

Myslim, ze vlakno je mozne uzavrit, jsem rad, ze jsem se evidentne nemylil a nic lepsiho nez Photoshop na to neni, takze si za tim zitra budu stat, ze se to bude delat ve Photoshopu nebo at si to dela nekdo jiny jak chce a me do toho nezatahujou. :-)

Jo, černé samolepící růžky, nedovedu pochopit, že to ještě přilepili. Sken je základ, dal bych si záležet a vzal bych i na tom listu po fotce a základní nastavení a ořez provedl hned v menu při skenu. Lepší skenery mají i možnosti "vylepšení" (prach, atd.) a různých korekcí a hezky do tiff

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru