Avatar uživatele
Poklička

Vysvětlení placení zdravotního pojištění

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,když si každý platíme zdravotní pojištění/myšleno všeobecně/do čeho,kam,případně komu tyto peníze jdou?Když si u doktora musím ještě navíc platit,,pak velké částky v lékarně za léky musím zaplatit,když pak ležím v nemocnici za pobyt vše musím ještě zaplatit.Proč se na toto vše nemohou vzít ty peníze z toho,co si každý člověk ,,každý měsíc platí?A kam jde těch 30 kč,co se platí u lékařů?/Kdo dokáže třeba jestli tam přišlo 20 lidí nebo 30 lidí? Může mi prosím někdo vysvětlit,jak to je?Děkuji za odpovědi

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? GM, bolak před 4265 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Doplňuji jen správnou odpověď Syd. Pojišťovna je v podstatě ukládání peněz na nečekané výdaje a o vzájemné pomoci pojištěnců. Pokud budetě někdy potřebovat lékařský zákrok v ceně několika milionů, budete za to pojištění vděčný a nebudete počítat. že máte zatím „naspořeno“ jen 150 tis.Kč.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Syd

Peníze ze zdravotního pojištění jdou zdravotním pojišťovnám. Z těch peněz se platí platy lékařů, léky v nemocnici, operace, zařízení nemocnic a část léků, který si vyzvednete v lékárně. Regulační poplatky zůstanou tomu, kdo je vybírá – nemocničnímu zařízení nebo doktorovi, kterýho navštívíte v soukromý ordinaci. Tato zařízení použijí peníze z regulačních poplatků na svůj provoz – od mezd lékařů přes uklízečku až po počítač v ředitelově kanceláři.
Peníze ze zdravotního pojištění se na to berou, ale protože se to ukázalo jako nedostatečný, rozhodlo se o těchto poplatcích „na přilepšenou“ a k regulaci simulantů.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mapel

Jen doplněk. Lékař dělá výkaz pacientů za den a tudíž počet poplatků 30,– je kontrolovatelný a každý lékař je povinen ti dát potvrzení. V lékárně jen léky doplácíš. Stojí třeba 500,– a ty zaplatíš 50,–

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek