Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytvoreni disku obnovy

Mam notebook HP 2230s naistaloval jsem pri prvnim spusteni windows vista business,ale po instalaci mi nikde nenabidl software vytvoreni recovery DVD(jako jsem to delal pred 2 roky na starsim notebooku s win XP) a nevim jak to dodatecne udelat.Program HP backup and recovery manager neni take v nabidce programu(pry ho HP uz nedodava do novych notebooku).Je tu jen klasicky oddil disku HP recovery ,kde muzu obnovit system pri spusteni pocitace stiskem klavesy F11,ale co kdyz se s oddilem neco stane nebo ho omylem smazu,tak jsem bez systemu...Uz jsem se po tom shanel ruzne na forech i na strankach vyrobce,ale vsichni jen mlzi ,hadaji se nebo popisuji prapodivne a zavadejici postupy na vytvoreni disku nebo ze si muzete objednat DVD primo od HP za nejaky manipulacni poplatek 250 Kč,coz je podle me taky pekna blbost.Kdyz jsem si koupil notebook se systemem tak potrebuju taky zalohu a ne ze si budu jeste neco objednavat a platit za to.
Takze kdo vi jak tuto situaci profesionalne vyresit,tak diky za rady. :-)

Předmět Autor Datum
Co si třeba po čisté instalaci udělat image disku na DVD pomocí Acronis Disk Director nebo Ghost? Po…
marekdrtic 21.12.2008 15:12
marekdrtic
Profesionální řešení je zakoupení DVD od HP :-) . Nebo zkus udělat obraz disku některým z programů:…
nononot 21.12.2008 16:04
nononot
Ted sem sehnal na doporuceni tento program Acronis Disk Director Suite 10 Cz(mohu ho pouzit-jestli h…
speedy 21.12.2008 16:43
speedy
Z těchto DVD si obnovíš systém bajt po bajtu jak byl při dělání zálohy tj bez instalace systému, pok…
marekdrtic 21.12.2008 16:45
marekdrtic
Potřebuješ Acronis True Image. Nebo si sežeň ( kamarád,knihovna) DVD z říjnového vydání časopisu CHI…
nononot 21.12.2008 17:29
nononot
Klidně vyzkoušej jejich soft Backup and Recovery, pokud je ke stažení: http://h20000.www2.hp.com/bi…
Fuente 22.12.2008 05:32
Fuente
Včera jsem si koupil notebook Compag Presario CQ60,což jak je známo ,jsou notebooky od HP:-) a akorá…
Marty01 23.12.2008 02:03
Marty01
Tak jsem si nainstaloval Acronis Disk Director Suite 10.0 a spustil Acronis OS Selector a visty po r…
speedy. 29.12.2008 16:40
speedy.
Vytvoření disku obnovy je česky popsané v manuálu a nejde o nic složitého, ale chtěl jsem si objedna…
DVD od HP 31.12.2008 23:29
DVD od HP
Tak jsem si nainstaloval Acronis Disk Director Suite 10.0 a spustil Acronis OS Selector a visty po r…
lední brtník 01.01.2009 01:16
lední brtník
Možná, že si zatím reinstaloval, pokud ne, prostuduj již nový program od Acronis "True Image Home 20… poslední
OtaDrak 01.01.2009 05:19
OtaDrak

Profesionální řešení je zakoupení DVD od HP :-) . Nebo zkus udělat obraz disku některým z programů: http://www.thefreecountry.com/utilities/backupandim age.shtml . IMHO (j) je ta recovery partition docela dobře chráněná proti náhodnému smazání :-D . Vytvoření image nainstalovaného systému a obnova z něj má oproti obnově z recovery oddílu výhodu v tom, že po obnově bude systém i s nainstalovanými programy a ve stavu k okamžiku, kdy jsi image vytvořil- po obnově z HP recovery by tě čekala ještě instalace tvých oblíbených programů a nastavení systému.

Ted sem sehnal na doporuceni tento program Acronis Disk Director Suite 10 Cz(mohu ho pouzit-jestli ho znas???). Takze jestli to chapu dobre tak si muzu vytvorit kdykoli image systemu na DVD a z techto DVD muzu plnohodnotne nainstalovat system i kdybych mel smazany HP recovery oddil z disku???

Potřebuješ Acronis True Image. Nebo si sežeň ( kamarád,knihovna) DVD z říjnového vydání časopisu CHIP,kde je Paragon Drive Backup v plné verzi. Z té zálohy se neinstaluje, ale na disk se zkopíruje ta záloha, což je daleko rychlejší operace, než instalace.Nebo:
http://www.download.com/Drive-Backup-Express-32-bit -/3000-2242_4-10904676.html?tag=mncol;pop&cdlPid=1 0 982036
http://www.download.com/Macrium-Reflect-Free-Editio n/3000-2242_4-10845728.html?tag=mncol;pop&cdlPid=10 898412

Včera jsem si koupil notebook Compag Presario CQ60,což jak je známo ,jsou notebooky od HP:-) a akorát si dělám záložní DVD právě přes RECOVERY MANAGER:-D, takže naštěstí tento program stále dodávají k notebooku. Přeju ti aby se to nějakým způsobem podařilo vyřešit.;-):))

Tak jsem si nainstaloval Acronis Disk Director Suite 10.0 a spustil Acronis OS Selector a visty po restartu proste nejdou spustit,takze to vypada na reinstall!!!Prosim poradte ja se toho programu zbavit at nemusim formatovat disk

Vytvoření disku obnovy je česky popsané v manuálu a nejde o nic složitého, ale chtěl jsem si objednat ještě záložní disky od HP. Zatím jsem na jejich stránkách na žádnou možnost objednání nenarazil. Mám Compaq Presario CQ60, což je notes od HP, jen o něco levnější :-)
Můžete sem někdo dát odkaz, kde se dají disky objednat? Jinak jsem byl velice příjemně překvapený Vistama-všechno šlape bez problémů. Ty otravné hlášky jsem zrušil raz-dva. Přitom ve svém okolí znám spoustu lidí, co si právě kvůli těm hláškám přeinstalovali zpátky na XP. Navíc věci od HP (tiskárna atd) ani nepotřebovaly ovladače-jen jsem to píchl do USB a za minutu jsem tiskl-super! Na instalaci mě vždycky nejvíc otravuje nové nastavování a instalace všech ovladačů.

Tak jsem si nainstaloval Acronis Disk Director Suite 10.0 a spustil Acronis OS Selector a visty po restartu proste nejdou spustit,takze to vypada na reinstall!!!

kriste pane - umíš číst?
psali ti že máš použít od acronisu "true image" - to je program pro zálohu partitions nebo klonování disků.
tys místo toho nainstaloval program pro dělení a formátování disku (disk director) a pro volbu více operačních systémů (os selector).
to ti poradil kdo - ty sám?
jo, os selector se dá v jeho menu deaktivovat.
a příště přidej - čím víc vykřičníků, tím vyšší iq.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru