Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytvoření Dávkového souboru ve Win Xp pro pravidelnou zálohu dat...

Ahojte

Musim se předem omluvit, jsem z generane DOSem nepolíbené. Co potřebuji. Potřebuji zrealizovat dávkový bat soubor, kdy se při jeho spuštění vytvoří na daném místě nový adresář , který se pojmenuje buďto dle čísel (1,2,3) nebo ještě lépe dle aktuálního data a poté se do něj zkopírují data (daný adresář bude na ext. hdd) z pevného disku c. - přímo do toho nově vytvořeného adresáře.

Vím že bat mohu vytvořit např. v poznámkovém bloku a pak jej uložit jako "všechny soubory" a dopsat koncovku .bat.

Jen nevím jak s vytvořením těch adresářů.
disk C - pevný hdd - odsud se bude kopírovat
disk D - externí 2,5" HDD kam se bude kopírovat

Napadlo mě toto:

cmd
MD d:\Zaloha dat\1\
COPY c:\zaloholovany adresar\*.* d:\Zaloha dat\1\
EXIT

Toto je jen o tom, že vytvoří jeden adresář při každém spuštění a zkopíruje do něj vše z C zalohovaný adresář. JAký příkaz mám teda napsat k MD, aby vytvářel pokaždé nový adresář podle čísel nebo data a dále aby se při každém spuštění do nového adresáře kopírovali aktuální data ze stejného zdroje?

děkuji za pomoc

PS: Abych nezapoměl, celé toto bude sloužit k tomu, aby si dotyčná osoba mohla pravidelně a jednoduše jedním klikem zálohovat data na svůj externí disk z nejmenovaného účetního programu, jehož obsah se stále mění. Dotyčná krom zapnutí a editaci v onom účetním programu neumí s pc vůbec zacházet a tímto bych chtěl zajistit pravidelnou zálohu dat.

děkuji

Předmět Autor Datum
Nechces pouzit nejakou synchronizaci? Budou ji k necemu soubory v zaloze, ktere uz mit na disku nebu…
Jan Fiala 18.02.2014 10:02
Jan Fiala
No abych řekl pravdu, bude se jednat o to, že dotyčná, která bude na pc pracovat vždy 1x týdně si do…
neumi_nic 18.02.2014 10:13
neumi_nic
Můžeš vyzkoušet Allway Sync, je k dispozici v portable verzi (netřeba instalovat). Nabízí funkci aut… poslední
Siki83 18.02.2014 15:24
Siki83

Nechces pouzit nejakou synchronizaci? Budou ji k necemu soubory v zaloze, ktere uz mit na disku nebude?

Napr. program FreeFileSync umi zrcadlit disk, takze je schopny zalohovat pouze zmenene soubory a udrzovat obsah v zaloze stejny jako na disku - co smazes, smaze i ze zalohy. Zalohovani ji nastavis na spusteni zastupce.

CobianBackup umi to, co potrebujes - nastavis zalohy a on je zpakuje a ulozi na jine misto a sam to oznaci datumem zalohy, takze pro kazdou zalohu udela novy archiv.

No abych řekl pravdu, bude se jednat o to, že dotyčná, která bude na pc pracovat vždy 1x týdně si donese eterní hdd, kam si chce zálohovat data z "Pohody" pro případ poškození hdd či něčeho jiného. Přišlo mě nejlepší ji udělat bat soubor a dát ikonu na plochu (např záloha.ico) kdy po připojení ext hdd k pc se jedním klikem vytvoří na daném disku v dané složce nový adresář (ideálně dle data) kam se překopírují soubory/adresáře z disku c. Za další týden udělá to samé. Tím pádem bude mít týdenní zálohy zpětně a na svém hdd. O nic jiného mi nešlo. Problém je v tom, že fakt po té dotyčné nic, krom spuštění ikony zálohy a potom účetního programu jiného chtít nemůžu a ani to neumí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru