Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytvoření bootovací USB Linuxu pod Windowsem bez použití pomocného softwaru

Dobrý den, chtěl bych si ke svým 7čkám přiinstalovat staženou Fedoru 18 KDE. Instalovat chci z USB flash disku. Pouhé překopírování obsahu ISO souboru Fedory mi nepomůže a z USB se nenabootuje a jsem obdařen hláškou "Chybí BOOTMGR".

Vím, že jsou prográmky, kterým jen ukážu flashku, cestu k iso souboru a ono se to tam samo naháže, zajímal by mne ale způsob, jako se to například dělá u winů, kdy se na flashce udělá aktivní primární oddíl, naformátuje (NTFS), a pomocí bootsect.exe se připraví i bootování.

Jak je to ale s linuxy ? bootsect.exe je předpokládám pouze věc microsoftu.

Děkuji za odpovědi

Předmět Autor Datum
je to podobně. Stačí grub a 7-zip.
touchwood 26.03.2013 21:51
touchwood
Potrebujes minimalne standardny boot-kod v MBR (podla tej hlasky ho uz mas), aktivny oddiel (zrejme… poslední
MM.. 26.03.2013 22:12
MM..

Potrebujes minimalne standardny boot-kod v MBR (podla tej hlasky ho uz mas), aktivny oddiel (zrejme uz mas), a nejaky grub v bootsektore aktivneho oddielu (to nemas). Robi sa to toolmi ptz na zapis bootsektoru to potrebuje pristupovat na disk na sektorovej urovni. Grub musi mat potom dalsie subory na disku, nejaky system na emulaciu CDROM atd, nielen iso, to sa ale da potom aj normalne kopirovat/editovat.
Problem roznych distribucii je aj ten ze nefunguju s emulaciou CDROM a teda tie tooly v takom pripade aj rozbalia to iso a proste urobia normalnu strukturu na disku s minilinuxom a vsetkym co patri k live distribucii, zavisi zrejme aj od distribucie.

Ja pouzivam len Porteus v multiboote s DOS, najprv bootujem DOS kde mam Grub4DOS a z neho spustam distribuciu, v tom pripade si vystacim bez toolov, jediny potrebny tool bol format /s z DOSu aby bootoval DOS, vsetko ostatne sa da potom menit editaciou GRUB menu suboru (neviem uplne presne jak musi vypadat ten grub zaznam pre rozne sposoby bootovania to si vygoogli, ja som si to robil pred tusim rokom tak uz neviem presne a nechce sa mi vytahovat disk ten zo skrine :D Samozrejme ze bez google tie Grub zaznamy nezbastlis).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru