Avatar uživatele
Maggie.b

Co přesněji znamená Starý zákon?

Všepuje mi snad, abych milovala Boha víc než svou matku a svého otce?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dědapetr, anonym před 4616 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Starý zákon je součástí Bible – jde o sbirku židovských knih, které později převzalo křesťanství a doplnilo Novým zákonem .
Abych nemusele všechno vypisovat, přečtěte si odkaz.

Důležité je tzv. Desatero. První tři přikázání jsou určena pro věřící a souvisejí s Bohem, ostatních sedm jsou příkazy pro všechny.

Cti otce svého i matku svou… – jedno z přikázání.

Desatero – pravidla morálky. Milujte své rodiče … Opakuji, jste-li věřící, milujte i Boha. Je to mnohem složitější, nedá se stručně o tom psát. Nevím, zda jste křešťan, nebo nikoliv.

Znáte-li Bibli, rozumíte různým výrokům: starý jako Metuzálem, houby s octem, Jidáš, apoštol, ukřižování, Kristova léta atd. Znalost Bible rozšiřuje poznání, a to nejen věřícím. Zdroj inspirace pro ostatní umělce …

Zdroj: http://www.ma­turita.cz/refe­raty/referat.as­p?id=545

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
chudst

Samozrejme, ze Boha musite milovat dle Zakona vice, nez svou matku i sveho otce. Buh je proste nadevsim.

No. A ted trosku praxe – pokud jste verici a budete Boha milovat vice nez vase rodice a kohokoli jineho, pozor, at neskoncite u tech nabozenskych fanatiku. Verit v neco vyssiho je v poradku (ac ja sam jsem ateista) a muze vam to pomoci vyrovnavat se se zivotem; co neni v poradku, kdyz tomu nekdo priklada vahu vice, nez by mel a zacne brat celou bibli (v pripade krestanstvi) naprosto doslova.

Ohledne toho, co obsahuje Stary zakon – viz Kerberuv odkaz. Ohledne toho, co znamena: viz milion knizek. To proste zalezi, jak dany pribeh (ci knihu) uchopite a jak s nim budete pracovat, na to vam zde nikdo neodpovi, existuji knihy s jeho vykladem, co by to tak asi mohlo znamenat (stejne, jako existuji o Novem zakone a zivote Krista a jeho apostolu). Bible je psana tak dokonale, ze se da interpretovat „temer jakkoliv“ (vsak take byla peclive setridena a treba evangelia v Novem zakone, ktera se nehodila, byla proste vyskrtnuta).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pajus89

Soubor náboženských pravidel před novelizací :DD

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek