Avatar uživatele
pn65

Vytvořila se mi na dásni bulka s krvavou čepičkou, celý den to bolelo, až na večer s té bulky vyteklo docela dost hnisu.

Vytvořila se mi na dásni bulka s krvavou čepičkou, celý den to bolelo, až na večer s té bulky vyteklo docela dost hnisu a hned to bolet přestalo, nevíte prosím o co jde a jestli je to nebezpečné?

Díky

Zajímavá 0 před 3419 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
orwell

Je to 100% píštěl, mám to několikrát za sebou. Projevuje se tak zánět kořene vedoucí k váčku u kořene zubu. Je to ta lepší ze dvou variant, kdy se zánět samovolně zbavuje hnisu tímto způsobem. Druhá varianta spočívá v otoku a silných bolestech, které končí nekompromisně u lékaře. Vyplachování různými lektvary, alkoholem a podobné nesmysly nic neřeší! Tento stav může přetrvávat i roky ale o mě končil vždy stejně. Jednou (obvykle ráno) se dostaví tak silné bolesti, že jediným řešením je extrakce zubu. Upozorňuji, že pak už nezabírá žádné lokální umrtvení a je to docela zážitek. Jediné rozumné řešení vidím v neodkladné návštěvě stomatologa. Pokud provede včas resekci (chirurgické odstranění části kořene) mohlo by to mít trvalý úspěch. Zatím můžeš na dáseň klidně přitlačit obráceným koncem zubního kartáčku a pokusit se hnis vytlačit, což pak vede k dočasné úlevě. Kromě bolesti se ti přitom nic jiného nestane. Píštěl se pak ale stejně po čase obnoví a vše se opakuje. O Vánocích tedy zrovna nic záviděníhodného, ale věz, že jsou i mnohem horší věci.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit


Avatar uživatele
KatkatkaW

Myslím, že tu bude píštěl, jako malá jsem to měla několikrát a pokud hnis nevytekl sám, šla jsem s tím k zubařce. Nebezpečný by to bejt nemělo, pokud je všechen hnis venku. Neručím za to, že mám pravdu, jestli ti to moc leží v hlavě nebo to ještě pobolívá, tak si k tomu zubaři radši zajdi

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
plinia

Kupte si tinkturu z lichořeřišnice a potírejte to. Pokud nemůžete, alespoň na to lejte ústní vodu nebo vodku. Vzala bych si i ibuprofen. Zkontrolujte dáseň zase večer a případně malinkým přitlačením ještě vyčistěte. Během třetího dne by to mělo být OK. Jestli nebude, jděte k doktoru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Vykloktej si slivovicí a jestli to nebolí, vydrž do pracovního dne a jdi hned ráno k zubaři, nevím, jak to máte u vás s pohotovostí, tady se musí jezdit až do horoucích pekel
Doplňuji:
Jasně, výplachy nic neřeší, ale včasná návštěva u zubáka ano.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek