Předmět Autor Datum
http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-vista/t urn-system-restore-on-or-off
Hanyse.k 22.08.2013 23:31
Hanyse.k
Vypnout nástroj nemám zaškrtnuto.
dole 22.08.2013 23:34
dole
řešení nemám, jen dobrou zprávu - body obnovení k ničemu nepotřebuješ. pokud se ti rozumně aktualizu…
lední brtník 22.08.2013 23:41
lední brtník
Nejsem si jistý, jestli ve Windows 7 a výše vůbec fungují ty automatické body obnovení. Myslíš, že s…
IQ37 23.08.2013 00:09
IQ37
Díky všem za názory. Celý systém mám v provozu asi 4-5 let, kdysi jsem používal i TuneUp nebo Advanc…
dole 23.08.2013 07:47
dole
kdysi jsem používal i TuneUp nebo AdvancedS, poslední dobou občas Cleaner klasický chorobopis rozmr…
lední brtník 24.08.2013 06:15
lední brtník
Službu Obnovení systému mám zapnutou, pro jistotu jsem ji restartoval. TuneUp i Advanced jsem dávno,…
dole 24.08.2013 18:27
dole
spouštění systému se mi zdá pomalejší bude asi souviset s chybami "NET Runtime Optimization Service…
lední brtník 25.08.2013 22:43
lední brtník
Díky za radu, po příkazu jsem zjistil, že srservice mám zapnutou, v seznamu spuštěných služeb je asi… poslední
dole 26.08.2013 10:49
dole

Nejsem si jistý, jestli ve Windows 7 a výše vůbec fungují ty automatické body obnovení. Myslíš, že se ti podělá systém někdy jindy než po instalaci nějakého software (a tam bod obnovy máš)? Já bych to za chybu nepovažoval. Mám to sice spuštěné na minimálním prostoru, ale nikdy jsem to reálně nevyužil (když jsem to kdysi zkusil, stejně to ničemu nepomohlo). K těm bodům obnovy musí být spuštěná i služba Windows zálohování v automatickém režimu. Pokud tam je Ručně, tak to asi dělá jen ty body, jak o nich píšeš.

Díky všem za názory. Celý systém mám v provozu asi 4-5 let, kdysi jsem používal i TuneUp nebo AdvancedS, poslední dobou občas Cleaner. Asi měsíc mám někdy se systémem problém, před několika dny mi 2x spadl a na modré ploše jsem byl vyzván ke kontrole HW, SW i ovladačů. Přátelé z viry.cz mi systém pročistili, zatím drží, jen postrádám tvorbu Kontrolních B.O. Mám dojem, že problémy nastaly po aktualizaci Avastu. Kontrola disku závadu neukázala.
Omlouvám se,že jsem neuvedl sestavu
OS Win XPH SP3, MB GigaByte EP31-DS3L, CPU INTEL DualCore E5200, RAM DDR II 2GB CL5, GK ASUS EAX 1300Pro Silent, SEAGATE BARRACUDA 7200.12 250GB SATAII/300, LG GSA-H20L, Case Midi Tower KME ATX DX-6282, Seasonic Energy Knight SS-400ET-400W, TVK Pinnacle PCTV 310i

kdysi jsem používal i TuneUp nebo AdvancedS, poslední dobou občas Cleaner

klasický chorobopis rozmrd... systému.

o body obnovení se v xp stará služba srservice, viz:

tasklist /svc
net start

pokud neběží (a má nastaveno spuštění, viz services.msc nebo rozumnější codestuff starter), kontrolovat v prohlížeči událostí výpis chyb sr/srcervice po startu.

google našel jeden tip:

Taky se mi objevila tato chyba. Potom jsem zjistil, že když vypnu v TuneUp Utilities 2011 Turbo režim, problém s obnovením systému skončil.

tolik k tuničům.

a ms se ptá, jestli náhodou na systémovém disku nedošlo místo.

Službu Obnovení systému mám zapnutou, pro jistotu jsem ji restartoval. TuneUp i Advanced jsem dávno, doufám důkladně odinstaloval, kdysi mi v poradně při problému moderátor doporučil pročištění Ccleanerem, což pomohlo, a proto ho občas použiji. Vyjímečně i registry, ale nikdy jsem zálohu nemusel vracet. Uvedená závada se mi projevila aniž bych jakékoli úpravy(kontrola spyware, virů, defragmentace a pod) spouštěl. Domnívám se, že se mi všechny body obnovy ztratily po výzvě aktualizovat Avast a jeho spuštění.
Ve Správci úloh mi běží služba services.exe, srservice není. V prohlížeči událostí se žádné chyby systému nevyskytují, u aplikacích nic v souvislosti s srservice, před několika dny dlouhá řada chyb NET Runtime Optimization Service....error code 0x80131f06
Místa na disku je dost, pro body obnovy mám zvoleno 4%(3020MB)
Mám službu services.msc spustit přes Start/Spustit?
I když se mi B.O.samy netvoří (pouze po instalaci programu)a spouštění systému se mi zdá pomalejší, ostatní již třetí den funguje.

spouštění systému se mi zdá pomalejší

bude asi souviset s chybami "NET Runtime Optimization Service" - se zbytečnými automatickými updaty zbytečných nových verzí dot net.

ve winxp jsou body obnovení jako služba srservice, je vidět ve výpisu tasklist (home neumí) nebo třeba v codestuff starter. klidně zapnout z příkazového řádku, jestli vypíše nějakou chybu:

net start srservice

Díky za radu, po příkazu jsem zjistil, že srservice mám zapnutou, v seznamu spuštěných služeb je asi pod jiným názvem. Kupodivu jsem zjistil, že se mi včera kontrolní bod obnovy vytvořil. Jediné, co jsem před tím provedl, byl restart služby Obnovení systému. Že by to problém vyřešilo? Uvidíme.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru