Avatar uživatele
anonym

Vyšší nároky na výkon lidského zdroje. Co jíst? Steroidy nebo bílkoviny?

Po náročné práci jsem vyčerpán, při práci mě bolí svaly. Sil už mě ubývá a nároky ze strany zaměstnavatele na výkon stoupají. Asi 2 hodiny po práci se musím vracet do obvyklého života tupým civěním do blba nebo čtením zpráv, než začnu zase normálně fungovat. Přes 20 let udržuji tělesnou hmotnost 75 kg ani o chlup víc. Ale nechci chcípnout v práci, protože by to vypadalo hloupě a kolegové by o tom všude vykládali. Tak mě napadlo, volit steroidy nebo krabici bílkovin? Nebo pomůže řízené posilování? Na posilování stejně nezbývá čas – celý den v práci, ve tmě doma.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Pájo, Damiana, briketka10 před 4476 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Pájo

Myslím si, že na vzrůstající tempo a pracovní nároky zaměstnavatele (navíc při absenci odborů ve firmě) ..se s přibývajícím věkem nelze připravit :/
…posílíte, zocelíte tělo a víte, co se stane?
Nevíte?
NALOŽÍ VÁM JEŠTĚ VÍCE!!!

V tomhle nepomůže strava ani posilování Vašeho těla… pomoci může jen změna myšlení zaměstnavatelů.

Tělo nemůžete (dlouho) přetěžovat v práci a pak ho trápit ještě doma další zátěží…
Na den si uchystejte několik svačin (v práci o pauzách nebo mezi prací je hlavně v klidu snězte), večer doma si udělejte nějaký ten dobrý plátek masa s trochou přílohy nebo salátu nebo něco, co máte rád a můžete si dovolit, běžte se projí po venku, večer si dejte teplou sprchu nebo napusťte vanu, následně promasírujte tělo všude tam, kam jen dosáhnete a běžte brzo spát.
A až to bude v práci neúnosné, upalujte odtamtud, než se odrovnáte úplně a nechte to zavčas mladým, ať dřou oni…nebo strojům, které koupí, až odejdete… a mladí u brány jen polknou a vyrazí o fabriku dál, aby se zeptali, jestli by snad tam pro ně byla nějaká ta práce.

K Vaší otázce: jsem pro bílkoviny.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

já bych se zařídila přesně jak řekl Pájo, tělo bych večer nezatěžovala velkým posilováním spíš velkým odpočinkem po té náročné práci..natřepat si pěkně polštářek a hup do peřinky..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Mě tahle situace připomíná faraony a otroky při stavbě pyramid, nebo fašisty a zajatce v koncentračním táboře. Nebo sklízíte bavlnu? To je pro vás zrovna tahle práce důležitější než zdraví? Pak jste tedy opravdu odhodlaný zaměstnanec!
Pájo má pravdu, že dokud nepadnete, ale budete vypadat silně, budete dřít ještě vic. Napadá mě jen jedno řešení – změnit šéfa a odjet na pořádnou rekreaci. Ty roky strávené prací, vám nikdo nenadradí. Navíc si zničíte i soukromý život – pokud na něco takového máte trochu času. Až budete ležet v nemocnici, šéfovi to bude šumák. Tohle je stejné, jako ve špatně fungujícím vztahu. Radím, pryč odtamtud!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BandiOl

Závisí to od typu zátěže v práci. Obecně by mělo pomoci následovné:

Doplňky výživy na bázi BCAA (před prací na ochranu svalstva, po práci pro regeneraci). Pak denně doma strečink namáhaných partií a posilování stehenních, břišních a prsních svalů.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek