Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vzdálené sdílení dat mezi dvěma PC

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakým způsobem je možné sdílet soubory na netu. S kamarádem pracujeme na jednom projektu, každý z nás má nějaké úkoly a zatím si aktualizace např. exelových souborů přeposíláme mailem. Napadlo nás, připojit k WIFI routeru USB ext. disk na který bychom se mohli oba dva připojit a tak sdílet data, aktualizovat atd. Jakým způsobem to provést? David

Předmět Autor Datum
vezmeš USB disk, kabel, připojíš do neznámého routeru, nastavíš v neznámém systému neznámého routeru…
touchwood 04.10.2008 13:29
touchwood
Ještě možná bude potřebovat neznámou veřejnou IP adresu, ne? :-)
host 04.10.2008 14:38
host
tož tak děkuju :-D
OXYGEN 05.10.2008 18:10
OXYGEN
Zdravím, ještě jednou díky za info, ale asi to tak jednoduché nebude. Jsem jen prostý uživatel PC, t…
OXYGEN 07.10.2008 18:59
OXYGEN
ten disk je samozrejme podminka ( uvedeny WD mybook je sitovy, takze se pripojuje Sitovym kabelem )…
JR_Ewing 07.10.2008 19:04
JR_Ewing
Díky, takže to znamená koupit nový router, k němu externí HDD, do routeru nahrát nějaký software a j…
OXYGEN 07.10.2008 19:35
OXYGEN
:-) zas tak jednoduche neni :-) pokud neovladas, muzes si udelat peknou bezpecnosti diru. Stav by m…
JR_Ewing 07.10.2008 19:44
JR_Ewing
Zdravím, ještě jednou díky za info, ale asi to tak jednoduché nebude. Jsem jen prostý uživatel PC, t…
OXYGEN 07.10.2008 18:59
OXYGEN
Já myslím, že vzhledem k Vašim znalostem a potřebám by bylo nejlepší využít nějaké úložiště na inter…
jbo 08.10.2008 10:57
jbo
TeamViewer, jednodušší to být nemůže. poslední
MaSo 08.10.2008 11:02
MaSo

Zdravím, ještě jednou díky za info, ale asi to tak jednoduché nebude. Jsem jen prostý uživatel PC, takže ne vše mi je jasný ;-) Můj kamarád je připojen přes společnost Starnet (rozvod WIFI po celém bytovém domě kabelem). V bytě má wifi router D-Link DI-524 Wireless 802.11b/g (11/54Mbps). Já jsem taktéž v jiném domě připojen přes společný WIFI net přes společnost Starnet. Chceme se vyhnout tomu, aby jeden z nás musel mít kvůli přístupu dat pernamentné puštěný PC. Proto nás napadlo, zda by bylo řešením připojit externí LAN HDD přímo na wifi router. Patrně by se k tomu hodil USB HDD My Book od Western Digital. Když jsem se ale na tento HDD ptal v obchodě a ptal se zda to vyhovuje našemu požadavku, tvrdili mi, že je lepší si na jednom PC zřídit VPN server, takže by musel např. PC u mého kamaráda být neustále zapnutý abych měl k datům přístup a tomu se právě chceme vyhnout. Tak teď opravdu nevím... Pokud by jste měl nějaké řešení, budu Vám velmi vděčný. D.

ten disk je samozrejme podminka ( uvedeny WD mybook je sitovy, takze se pripojuje Sitovym kabelem ) aby si mel uloziste bez pocitace. Pokud mate oba ( nebo alespon jeden z vas ) verejnou adresu, tak po vymene routru za Asus WL 500GP a nahrani napriklad ( XWRT ) nebo podobneho alternativniho firmware, muzete nastavit VPN spojeni mezi nimi a propojit vase site. Jak moc zalezi na tom, jak se nastavi pravidla na firewallu. Muze byt pristup k disku, muze byt pristup do cele site.

:-) zas tak jednoduche neni :-) pokud neovladas, muzes si udelat peknou bezpecnosti diru.

Stav by mel vypadat asi takto:

tvujpc-\
disk-----Router-----INTERNET----- -Router--KamosuvPC
__________---------VPNTUNEL --------

VPN tunel je sifrovany a nikdo a funguje jako bys mezi temi routry propojil primo kabel. Nastavi se na obou koncich a kdyz firewall nastavime na uplnou volnost z a do tunelu, tak tvuj kamarad pingne a dostane se na tvoje PC i na disk a taktez obracene. Nebude dostupny z jakehokoli PC, pouze z jakehokoli PC z techto dvou siti. Ale pozor, rychlost upload ( pokud nemate symetrickou linku ) bude rozhodujicim faktorem rychlosti celeho reseni.

Zdravím, ještě jednou díky za info, ale asi to tak jednoduché nebude. Jsem jen prostý uživatel PC, takže ne vše mi je jasný Můj kamarád je připojen přes společnost Starnet (rozvod WIFI po celém bytovém domě kabelem). V bytě má wifi router D-Link DI-524 Wireless 802.11b/g (11/54Mbps). Já jsem taktéž v jiném domě připojen přes společný WIFI net přes společnost Starnet. Chceme se vyhnout tomu, aby jeden z nás musel mít kvůli přístupu dat pernamentné puštěný PC. Proto nás napadlo, zda by bylo řešením připojit externí LAN HDD přímo na wifi router. Patrně by se k tomu hodil USB HDD My Book od Western Digital. Když jsem se ale na tento HDD ptal v obchodě a ptal se zda to vyhovuje našemu požadavku, tvrdili mi, že je lepší si na jednom PC zřídit VPN server, takže by musel např. PC u mého kamaráda být neustále zapnutý abych měl k datům přístup a tomu se právě chceme vyhnout. Tak teď opravdu nevím... Pokud by jste měl nějaké řešení, budu Vám velmi vděčný. D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru