Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vzdálený přístup k PC (na hw úrovni)

Ahoj,
známý se na mě obrátil s dotazem: Má velmi hlučný PC (je to takový centrální uzel ve vesnické síti, takže funguje 24/7 jako storage atd. + známý na něm paří i hry atd.). Hledá řešení, aby mohl nechat PC ve sklepě (suchém a chladném) a on k němu měl přitom ze třetího patra přístup. Obrazovku, klávesnici, myš. To vše v plné rychlosti, nezávisle na hw (aby mohl i do BIOSu atd.). DVD by řešil připojováním přes síť na přístupnější PC a od zapínacího a resetovacího tlačítka by natáhnul dráty. :-)

Takový systém používáme v práci pro spravování serverů. Je to hw konzola, která se přes UTP kabel připojuje (přes přepínač) pomocí redukcí přímo na D-Sub a PS2 konektory sledovaného PC a člověk tak může sedět sto metrů od PC a přitom se mu šťourat v BIOSu třeba. Odezva je vynikající, můžete na tom klidně pařit i 3D hry, prostě prima.

Tak hledám něco podobného, co by poskytlo stejnou službu i v tomto případě. Zatím nacházím http://www.fajnceny.cz/zbozi/avocent-switchview-ip/ detail.aspx?p=z:87623&, což je sice drahé, ale zase kdyby si chtěl koupit ještě jeden PC, tak zaplatí stejnou částku tak jako tak.
Otazka je - neznate neco levnejsiho? Samozrejme tahani monitoroveho analogoveho nebo digitalniho kabelu s videosignalem je vzhledem ke vzdalenosti nesmysl. UTP klidně.

Diky
M.

Předmět Autor Datum
IPčková KVM jsou přibližně stejně drahá, ale doporučil bych tento: aten_cn6000.htm , dá se koupit le…
touchwood 31.07.2007 08:24
touchwood
Můžeš prosím hodit link na jedno takové NE-IPčkové KVM a ty redukce VGA+MOUSE+KEYB na analogové UTP?…
Moas 31.07.2007 10:14
Moas
KVMko si vyber libovolné, např. nějaký ten ATEN (pokud potřebuješ ovládat jen jedno PC, tak ho nepot…
touchwood 31.07.2007 11:09
touchwood
Jóó, tohle přesně hledám! KVMko nepotřebuju, takže jen tenhleten extender. Ještě se teda musí rozhod… poslední
Moas 31.07.2007 11:23
Moas
Nad něčím podobným (PC jinde) uvažuju už delší dobu. Čím výkonnější PC, tím větší kravál... U mě nen…
L-Core 31.07.2007 09:28
L-Core
dělal jsem v práci firemní pokusy s použitím 5x 5metrové aktivní (tj. se "zesilovačem) USB šňůry. Vý…
Moas 31.07.2007 10:17
Moas
toto resim tak, ze centralni uzel ( server a uloziste ) mam tam kde trochu hluku nevadi a to ten muj…
JR_Ewing 31.07.2007 10:42
JR_Ewing
Ono neni "uloziste" jako "uloziste". Na totok jeho se dava pouze sem tam nejaka fotka, MP3 a tak...…
Moas 31.07.2007 10:59
Moas

Nad něčím podobným (PC jinde) uvažuju už delší dobu. Čím výkonnější PC, tím větší kravál...
U mě není potřeba 50 metrů, stačilo by 15...

Něco se řešilo už tady tady a tady.

Nějaké takové kompaktní KVM by se mi líbilo, jen ta cena... a rád bych s DVI signálem (což nevím, zda je možné - tipuju že s UTP převodem ne...). Takže (u mě) zůstává návrh v podobě: myš a klávesnici prodlouženou USB extendery a LCDéčko kvalitním kabelem...

dělal jsem v práci firemní pokusy s použitím 5x 5metrové aktivní (tj. se "zesilovačem) USB šňůry. Výsledek byl takový, že s jednou šňůrou se klávesnice chytala bez potíží, se třema už to bylo horší a s pěti ji počítač při 4 z 5 startů našel jako "neznámé zařízení" nebo nenašel vůbec.

Pročítal jsem si normy k DVI a jestli se nepletu, tak pro rozlišení 1600x1200 by délka DVI kabelu neměla překročit 1,2 metru, pokud to chápu správně.:-|
Pro 1280x1024 je to už lepší, ale pořád to bylo v řádu jednotek metrů...:-/

toto resim tak, ze centralni uzel ( server a uloziste ) mam tam kde trochu hluku nevadi a to ten muj je docela v pohode co se tyce hluku. Vykon ma jak bejk.. a parim hry na svem notebooku ( premyslim o nejakem hernim PC ). Do toho serveru totiz stejne nejde dat vykonna graficky karta.. nejvic to ma PCI express 4x ;-). Uloziste bych na pc, ktere se bezne provozuje pro desktopove cinnosti nikdy neudelal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru