Avatar uživatele
autacek

Vzhlíželi frustrovaní Němci k Hitlerovi stejně zaslepeně jako dnes mnozí Češi k Babišovi?

Resp. není to tak, že když lidem řeknete a slíbíte to, co chtějí slyšet, tak mrknutím oka přehlédnou i očividné zločiny?

Zajímavá 0 před 2451 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
led

Abychom pochopili vítězství fašismu v poválečném Německu, je nutné znát hospodářskou a politickou situaci v Evropě mezi světovými válkami. Směr politicky a ekonomicky zastoupený fašistickým hnutím pod vedením nacistické strany vedené A.H. Byla to práce a prosperita milionů obyvatel válkou zničeného meziválečného Německa.
Krásná řeč, chléb a hry – tyto základní prvky moci, byly schopny vzrušit davy již od starověku. Přidáme-li k tomu represivní politiku vlád, zákonů a sil – armádu, policii – pak krásna slova o svobodě, o napěchovaném břichu, lidé raději přijmou místo krve na dlažbě ulic.
Jako Caesarův chléb a hry, podobně jako hadův upřený pohled do očí oběti, jako krásné řeči Niccola Machiavelli, vše, co bylo čas od času přineseno, od starověku až po současnost, může přivést do kotle davy lidí a nechat je vařit pro slávu a moc jednotlivce (nejen těch, co byli v otázce). Vždyť půjdou rádi a ochotně.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Každé stádo potřebuje svého Baču, v roce 1948 soudruh Kléma, v roce 1968 soudruh Dubček vychovaný v Moskvě, v roce 1989 slibotechna modla Havel a pobočník Čalfa / i s komunistů budou dobří podnikatelé /, a v roce 2017 svého času v KSČ, v evidenci STB, šikovně zbohatl v 90 letech, umí čerpat dotace, rozdával koblihy a má na Hradě přítele, prostě čecháčkové si neumí vládnout, potřebují svoje bratry. Komunista Dubček Slovák, normalizátor Husák Slovák, Čalfa kormidelník z komunismu do kapitalismu Slovák a nýní spasitel českého národa, bude líp samozřejmě, nejlépe obyčejném lidem rozumí miliardář, který kudy chodí tam má ochranku, prostě většina národa zvolí nový blahobyt

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ono to není tak černobílé, voliči jsou velmi naivní ale často vidí i co není jen jak píšete „očividné“ 🙂 Na málokteré otázce se politická scéna napříč stranami shodne tak jednohlasně jako na otázce nutného znemožnění, sezasení a kamenování jistého Babiše. Konstruují se zákony šité na míru tomuto cíli „Lex Babiš“. Lidé vidí tuhle soustředěnou snahu ignorovat preference voličů a Babiše sesadit za každou cenu a pokud možno ho poslat do vězení aby ho nikdo už volit nemohl. Já celkem rozumím tomu že ti lidé jej chtějí volit už prostě proto že tuhle ubohou předvolební štvanici nemohou jen tak přehlížet i když to jistě optimální volba není z mnoha důvodů, ale ostatní politici místo aby diskutovali a tyhle důvody vysvětlovali prostě jen jdou Babišovi po krku jak saně, což je demonstrace přesně té formy ubohé útočné a nekonstruktivní politiky, kterou si tu mnoho lidí nepřeje mít.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Jinými slovy za hlasy pro ANO nevidím sliby lidem, nebo říkání co chtějí lidé slyšet ale tu absurdní štvanici všech ostatních stran které jsou doslova jejichž jakákoliv smysluplná činnost se zdá být zcela paralyzována v důsledku toho že 24hodin denně 7 dní týdnu všichni jen dumají jak voličům zabránit dát hlas Babišovi, ani jedna z těchto stran přitom nepřichází s argumenty věcnými, pouze s podpásovkami, což je řekněme to čím se odkopaly a před potenciálním voličem ztratili volitelnou tvář

před 2449 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek