Avatar uživatele
Terryle

Co s bolestivou „křečí“ v koleni?

Už asi deset let mě občas zlobí koleno (dědictví florbalové brankářské kariéry), vnitřní strana. Vždycky ale šlo spíš o mírnější bolest po nějaké námaze, která za pár dní odezní a třeba měsíce mám zase pokoj. Poslední dobou mě ale začíná trápit jedna věc.
Jsem tak trochu akrobat a ve spánku zaujímám nezáměrně různý šílený pozice. Jednou z nich je propletení nohou podobně jako v tureckým sedu, jen vleže na zádech. A už asi pětkrát mě probudila docela šílená bolest v onom koleni. Když to opatrně rozhýbu, bolest během pár vteřin zmizí a ve dne o tom zase vůbec nevím. Přijde mi to spíš jako nějaká divná křeč, spojená se zatuhnutím.
Nechci k doktorovi, obávám se, že by mi do toho chtěl vrtat a z toho já mám hrůzu. Myslím, že když to nebolí při chůzi, není to tak zlý. Zároveň ale nechci, abych si s tím ve spánku nebo v rozespalosti něco provedla. Nemáte někdo tip, jak předcházet té noční křeči nebo ztuhnutí, nebo co to je? Nějaká masáž, bylinkovej gel nebo něco podobnýho?
Doplňuji:
Mosoj: mně se křeč kloubu taky moc nezdála, proto jsem ji dala do úvozovek :) Hmm, s tou atrózou jste mě nepotěšil, ale vypadá to nejpravděpodobněji, sedí i to vrzání. Hm. Takže s chutí do doplňků. :o/
Jinak díky moc za všecky rady. Na noc jsem zkusila eliminovat ten hlavní problém – pomohlo dát nohu do ortézy, pak mi to znemožňuje tu nohu tak zkroutit. Prostý a účinný :) Je ale fakt, že mě pozorovat ve spánku je zážitek. Spolubydlící si mě párkrát dokonce fotila, prý by jí nikdo nevěřil, že někdo může v takové poloze spokojeně spát… :oD

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, Kerberus, hanulka11, chudst, tom004, anonym před 4701 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

Doktorů bych se tak moc nebál. Dneska se moc nevrtají, rovnou řežou, protože je to rychlé řešení. Kdo si může připlatit, dostane končetinu z plastu, zbytek z nás dostane poukázku na jasanové poleno a kudličku rybičku abychom si nožku dořezali dle svých představ a potřeb.
Mám pocit, že s tebou musí být v noci sranda – turecký dřep v leže, vsadil bych se, že taky dokážeš z noh uplést vánočku apod. Ale dokud člověk neběhá po střechách je to pohoda.
S s tím nevím – taky mne občas křeče chytají, ale víc v lýtku a nebo v chodidlech. A nějak to natáhnu, zamasíruji a občas je i do rána klid. Co mi dost v poslední době pomáhá, tak „koňská mast“.
Ale stejně bych k doktorovi či doktorce šel, pokud je to pravidelnější.
Doplňuji:
Pokud artróza, tak ovárek, bůček, tlačenka a další podobné dobroty. Případně se domluvit s automechanikem opravářem zemědělských či stavebních strojů a do kloubu natlačit nějakou vazelínu (A00). Šikovní kluci by mohli tam zabudovat i mazničku aby se dalo kolínko stále přimazávat.
Ale v nejhorším není od věci si koupit Colafit. Je to levnější než zahraniční přípravky a celkem to pomáhá.

Upravil/a: venkovan

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ten který je

Zkusil bych přes noc koleno namazat např.veralgelem,kte­rý se dá koupit v lékárně,zavázat a stáhnout obinadlem.Hlavně že koleno není nateklé a přes den nebolí,to by se mohlo jednat o vodu v koleni.No zkuste to a uvidíte.:-)
Doplňuji:
Ještě jedna alternativa může pomoci od bolesti kloubů.Snad také pomůže.;-)
http://zdravi­.centrum.cz/zdra­vi-a-my/2011/5/15/­clanky/sex-odstranuje-bolesti-kloubu/#utm_sou­rce=aktualne.cen­trum.cz&utm_me­dium=carousel

Upravil/a: ten který je

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

na všemožný křeče je výbornej čaj z pivoňky. Když se nechá 5 min. louhovat a pije se aspoň 2× denně 1/4 l cca po 14 dnů, mělo by to bejt znát… taky pomůže zajistit si dostatek hořčíku (extra hořkou čokoládu atd.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BandiOl

Myslím, že je vhodné opatrně začít se strečingem, nebo jógou. Asi bude nutné vyrovnat svalovou tenzi, kterou přes den necítíte, ale v noci se objeví. Můžete zkusit i autogenní trénink a naučit se uvolnit. Pokud se jedná o křeč, je vhodné konzumovat potraviny s vyšším obsahem magnesia (mandle, paraořechy, banány,..), nebo doplňky stravy s magnesiem. Masáže a gely mohou pomoci, ale problém se vyřeší pouze komplexním přístupem.

Zdroj: pknewshop.cz/zdra­vi/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

O křeč v koleni asi nejde. Křeče postihují svaly ! Může se jednat o začínající artrozu.
U Vás z dlouhodobě přetěžovaných kolenních kloubů.
Osobně mám ty nejlepší zkušenosti s Geladring – forte. Čím dřív se začne s obnovou chrupavky tím lépe.

Zde si najděte příznaky i příčiny.
http://www.or­ling.cz/cz/o-artroze/artroza-vyber-nejcastejsich-otazek-a-odpovedi.html
Doplňuji:
Když jsme u těch operací, cca před 6 léty jsem měl jít na operaci ramene. Bolelo i ve spánku. Navíc bolela i kolena a kyčle. U pravého kolene byla Backerova cysta. Operaci jsem na radu známého chirurga odřekl ( prý nejistý výsledek) a dnes mně nebolí nic i ta cysta zmizela. Užívám ten Geladring poctivě podle návodu . Ze začátku ty tři měsíce ( asi tak v druhém měsíci se dostavuje úleva) 2× ročně. Později stačí dva měsíce 2× ročně.
Pojišťovna nehradí takže to něco stojí, ale výsledky jsou přesvědčivé. Nelituji. Opravdu dochází k částečné obnově chrupavky. Na operaci je vždy času dost.
Ona je navržena tříměsíční kůra ze tří druhů Geladringu ( každý měsíc jiný druh). Mám ale vyzkoušené, že nejúčinnější je kůra z toho Geladringu forte ( kapsle) celé tři měsíce.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Hrával jsem také aktivně fotbal.Před 30 lety jsem měl jít na operaci menisku,ta bolest na vnitřní straně tomu kolena odpovídá,ale po „varování“ kamarádů,jsem to vzdal.Takže mne kleno bolí dodnes,někdy je to dost nepříjemné.Ničím koleno nemažu,ale to co mi pomáhá,jsou nasekané kopřivy,hodně na drobno,zabalím do utěrky,zabalím koleno,přesto igelitový sáček (ochrání ortézu přrd znničením),celé stáhnu ortéouu.Nechám tak 2 hodiny.A protože kopřiva je potvůrka,tak to někdy pálí víc,někdy méně,ale mně to pomohlo.Ze začátku jsem takto balil koleno tak 2× za měsíc (na zimu jsem měl nasušené,které jsem použil mírně namočené ),teď mi stačí zábal tak 2–3× za rok.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Valky

Podle teoho co tu čtu to vypadá jako Artróza, což je nezánětlivé onemocnění kloubního aparátu.. Jde v podstatě o to, že chrupavka, mezi diafýzami kloubů je tenčí, nežli by měla být. Na mm Vám to přesně nepovím.. Maminka má stejný problém, k tomu 3se jí na koncích diafýz udělali výrostky, takže každý pohyb bolí.. Určitě to nesmíte zanedbat. Doporučuji návštěvu lékaře a ten Vám poví, co je pro Vás nejlepší. Většinou, pokud se jedná o kolena, se doporučuje kruhový kloubní pohyb, což je v podstatě jízda na kole (rotoped)… :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek