Avatar uživatele
orestez

Co s chystaným naddaněním cukru?

Vyhrát sumu peněz a předzásobit se tunou cukru? Bude pak mít smysl, po schválení zvýšené dani z cukru a sladkostí nakupovat zákusky v cukrárně? Předkladatelé návrhu poukazují na existenci zvýšené daně z řepného cukru na některé západní země. Na zdravotní problémy. Na vysokou spotřebu cukru oproti spotřebě před 100 lety.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 2447 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Smackdown

Není to z důvodu aby si lidé neškodili,je to aby se statní kasa více nažrala,podívejme se co je pro člověka závislost,je to alkohol,cigare­ty,tuky,cukr,o­tázka času kdy to bude kofein,a pozor kdyby chtěli aby lidé byli zdravý a snížila se úmrtnost,tak by udělali velké výhody v nákupu v lékárnách,prostě dělají z nás blbce.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
johana 56

Cukr je potravina s dlouhodobou trvanlivostí, zásoby pro vlastní potřebu se početnější rodině možná vyplatí.

Předzásobením levnějším cukrem jako jednou ze složek další výroby se odvodům zvýšené daně nevyhnete.

Odkazování na vyšší spotřebu cukru nebo zdravotní problémy je pouhou záminkou.
Zahraniční investoři kupovali podniky s cíleným záměrem likvidace konkurence a dosažením vyššího zisku. Daně a jejich zvyšování jsou spolehlivým nástrojem na doplňování státní kasy a udržování rozpočtu.
V novodobé historii bylo rušení cukrovarů trendem, který postupně zdůvodňoval zvyšování cen. Jen v ČR fungovalo kdysi zhruba 54 závodů. Možná se zdá, že jich bylo až moc, přesto prosperovaly všechny. Vývoz činil až 70% celkové výroby. Zůstalo sedm zpracovatelů cukrovky, kteří musí dodržovat stanovené kvóty výroby, nařizuje se odběr z jiných členských státu. /Turecké hospodářství s přebalováním za hranicemi by byla jiná kapitola./
Ve vyloženě řepařských oblastech není tajemstvím, že přebytek cukrovky, kterou zpracovatelé nad limit kvót neodeberou, dodavatelé zaorají a osévají stále menší plochy.
.Kdo nesladí, toho nedonutíte, časem budou např. znojemské okurky moc pikantní…

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Nic. Nějak se peníze do státní kasy dostat musí

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… buď rád, že cukr nezakážou používat, tak jako cigarety, když tak škodí našemu zdraví a jen zvednou daně …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Nemá to cenu, stejně časem zase přijdou na to, kde nám brát. Když to nebude cukr, bude to něco jiné. Spíš bych uvažovala o omezení spotřeby než předzásobení.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek