Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Ví někdo, na krájení čeho je toto rotační struhadlo?

Objevil jsem toto rotační struhadlo a nevím, na strouhání čeho je určeno. Bude to na suché věci, vlhké se v tom nalepí a nevypadávají. Mě napadlo, nudle do plívky? Díky za odpovědi.

Zajímavá 0 před 2228 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
magorvkleci

Není to rotační struhadlo. Je to kráječ na domácí nudle. Na spoustu domácích nudlí. Má opačne nasazený krájecí kotouč. Správně má samozřejmě řezat směrem dolů. Vyválelo se těsto na placku, ta placka se pomoučila a nechala se trochu proschnout a pak se poskládala do hranolu do velikosti toho okénka. Pak se už jen točilo klikou a těsto se posouvalo do řezu jako když se krájí salám. Teoreticky by to mohlo krájet i ten salám nebo sýr, ale počítám, že konstrukce je na to křehká a těžiště na salám zbytečně vysoko, to asi aby se nudle při odpadávání stihly rozbalit a neslepovaly se nebo co.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Já si taky myslím, že je to na nudle. Nejsem si jistý, ale myslím, že naši to měli doma, nebo dokonce se to tam ještě někde válí. Akorát mě mate ten nůž, jestli dobře vidím, tak se má točit z tohoto pohledu po směru ručiček, tzn. krájí zdola nahoru??

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Arne1

Pokud se dobře pamatuju, tak si to myslíte správně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orestez

vejde se tam mrkev, petržel, cibuľa, takže je to na zeleninu na svíčkovou. Stín ukazuje na ruční struhadlo, tak se ušetří za zalepené části vnitřku zeleninou. Sorrr to se taky lepí? Jo, tak to taky nevyhazovat, to je na strouhání většího objemu zeleniny na oběd. Ručnímu krájení by člověk věnoval hodinu, díky této pomůcce, která nenese jméno Robot, se zkrátí práce na 10 – 15 minut.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Je to na nudle. Měli jsme to doma.
Jak píše Magor, nůž vypadá že je špatně.
My jsme těsto neskládali, ale nakrájeli na proužky trochu užší než je šířka korýtka a poskládali na sebe.

Těsto se vyválelo, nechalo trochu uschnout, nakrájelo na pruhy, ty se nakrájeli v tom kráječi a nudle pak nechali definitivně doschnout. Pak se nechali pro průběžné použítí během dalších několika týdnů…

Jo a mám pocit že tam chybí ještě nástavec na to korýtko, takhle ty pruhy těsta budeš muset držet, což nebude moc pohodlné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
orestez

Na nudle býval jiný tvar. Maminky a různé ženy válely těsto, různě nechaly uschnout a nakrájené těstové listy strkaly do strojku shora mezi dva zubaté válečky. Dnes takovou práci zvládne TV kuchař s houpavým nožem.

před 2228 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek