Avatar uživatele
Matty90

Víte o nějakém webu, kde je možné porovnávat spotřebu energie spotřebičů?

Zajímavá 0 před 2494 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
yuko

http://finance­.idnes.cz/kolik-spolykaji-spotrebice-df7-/viteze.aspx?c=A080317­_110420_fi_blin­d_hla

Zdroj: http://www.us­pornespotrebi­ce.cz/

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Co konkrétně chceš porovnávat? Spotřebiče mají povinně typový štítek, ze kterého se dozvíš max. příkon. Skutečný bude záležet na využití toho spotřebiče (jak moc jej budeš zatěžovat a jak často). Odkaz od yuko je dobrý v tom, že u některých spotřebičů píší za jakých podmínek taková spotřeba bude. Ale bacha: U některých to vůbec nepíší, u některých jsou ty podmínky poněkud nesmyslné (denní konzumace toustů?!?) – je nutné přepočítat na reálné využití, u některých vůbec neřeší že spotřebiče mohou mít různý max. příkon a skutečný je ještě závislý na využití (notebook – kancelářský použitý na mejla může mít spotřebu pod 20W, herní v plné zátěži… no to snad ani nebudu hádat)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivoo

Všimnul jsem si, že řešíte úspornost u lednic. Pokud plánujete koupi nové, tak by vám mohla pomoci naše kalkulačka – https://www.srov­name.cz/kalku­lacka/lednice , bere v úvahu nákupní cenu v aktuálně nabízených obchodech a pravidelné náklady na elektřinu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Matty90

Dochy děkuji, hledám novou ledničku na chatu a chtěl bych si porovnat náklady, které u jednotlivých typů bez ručního počítání.. jestli něco takového je.

yuko, zajímavý článek, děkuji za tip

před 2494 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
yuko

Rodiče šoupli na chatu vždy ten starší
Spotřebič, který už doma nechtěli. O spotřebu se nestarali, taky elektřina nebyla tak drahá jako je teď. Na chatě jsme měli jen starou mAlou ledničku, pak přibyla televize, ale stejně se na ni nikdo nedíval. po letech přibyla mikrovlnka, ta je ideálni, když
Někdo nedorazí včas, ať si pak jídlo sám
ohřeje,

před 2494 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

v obchodech mívají na lednicích i typickou spotřebu při nějakém normovaném (doufám) používání. Podle toho by mělo být možné je porovnat… Např na datartu můžeš i zaškrtnou několik typů pro porovnání a pak si je nechat proovnat… uvidíš parametry vedle sebe včetně předpokládané roční spotřeby (ostatní řetězce i lepší menší e-shopy budou mít podobnou funkci, jen mně datart napadl jako první, tak jsem se mu mrknul na zoubek)

před 2494 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek