Avatar uživatele
Simar

Víte že Česko je 3 nejméně věřící stát na světě?

Na to můžem být hrdí :) upřímně mi přijde víc uvěřitelné star wars…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3682 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Nevím,a je mi to opravdu upřímně jedno,jsou horší věci na světě.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Nevím, zda na nějaké žebříčky , které srovnávají národy jsou objektivní a zda o něčem vypovídají. Hlavně v této oblasti. Podle čeho se to posuzuje? Podle počtu kostelů a dalších objektů. Podle pokřtěných lidí, podle lidí, kteří do kostela chodí? A zahrnujeme zde i jiné národnosti, kteří na tomto území žijí? Víra není dobrá ani špatná, záleží, jak s tím člověk umí zacházet. Může to být nástroj, který nám pomáhá, ale může taky uškodit. Záleží, kdo to používá a jak.
Pokud máš takový názor a jsi na to hrdý, tak tě musím litovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Domnívám se, že bychom měli být hrdi na něco jiného než na to, zda je u nás nejvíc ateistů.

Náboženství je staré jako lidstvo samo, neustále přežívá. U nás existuje náboženské tolerenace, takže je třeba respektovat i jiné názory, samozřejmě pokud nejde o fanatismus nebo pokud nás představitelé církví svými názory neobtěžují..

Osobně se domnívám, že třeba znalost Desatera božích přikázání (neberu ta, která vyjadřují vztah k Bohu). nikomu neublíží, nýbrž jejich dodržování je určitě prospěšné. .Jjsou to vlastně příkazy, jak se má člověk chovat, k jiným lidem, tedy pravidla morálky.

Je svět opravdu lepší? Záleží v jakém slova smyslu. Myslím si, že lidé nechtějí být lepší, ale chtějí se mít lépe, často na úkor jiného – hrají si na vlastním písečku, zapomínají na morálku – na první místo staví peníze, jsou závistí až nenávistní atd.

Více mně vadí, že jsme získali jiná prvenství.

  1. Češi jsou největší zloději v celé Evropské unii
  2. V užívání drog j nás předstihli pouze obyvatelé Spojených států. V kouření se Česko umístilo na pátém místě. Nejnáruživější kuřáci jsou podle studií Řekové. Češi v první desítce chybí pouze v kategorii hazardu.

    Zdroj: http://zpravy­.idnes.cz/cesi-vedou-v-alkoholu-a-konopi-dkq-/domaci.aspx?c=A120502­_132550_domaci_jj

http://www.ces­katelevize.cz/ct24/e­konomika/96433-cesi-jsou-nejvetsi-zlodeji-v-cele-evropske-unii/

Je nebezpečnější tolerance k nesmiřitelnosti nebo nesmiřitelnost k toleranci?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MK44

To nebude otázka hrdosti. Spíš půjde o zdravý rozum, o obeznámenost s problematikou, o poctivou argumentaci, o diskusi mezi lidmi různého světonázoru, o schopnost čelit psychologické diverzi mysticko-dogmatických organizací, o schopnost rozlišovat poznání a fantazii, o znalost dějin, psychologie, sociologie apod., o zájem o otázku smyslu bytí, atd.
No a tady, mám obavy, má Česko (tedy jeho populace) značné dluhy.

Vemme si jenom tu větu: „…Česko je 3 nejméně věřící stát na světě“.
Co je to „věřící stát“? Spíš se používá „věřící člověk“, že? Ale už jaksi neuvádíte, co to „věřící“ znamená. Zpravidla se tím myslí křesťan, katolík nebo alespoň „věřící v existenci boha“. Je správné, poctivé takto to slovo používat? Není to nějaká zkratka, která cosi zamlžuje? Každý, nebo abyste mě nechytal za slovo, skoro každý někomu, něčemu nebo v něco „věří“. Takže jsme vlastně všichni věřící. Ovšem nikoli v církevní ideologii. Existuje výstižnější, ale dnes neprávem opomíjený a jaksi „zastaralý“ výraz „pobožný“, který lépe vystihuje, o co může jít. Člověk, který věří, že se jak on sám tak lidstvo může stát lepším, že lidé mohou najít nebo vytvořit smysl bytí, existence, vesmíru a spět k okamžiku, kdy s těmito otázkami budou schopni něco (kladného) udělat, nemusí přece „věřit v boha“. Alespoň ne takového, jak ho podává křesťanství nebo islám nebo nějaké jiné, hotové, dogmatické, svaté, mystické „učení“. Pokud jste o těchto a o dalších s tím spojených otázkách přemýšlel, možná můžete být na sebe hrdý, jestli chcete, ale pokud jste nepřemýšlel, …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
patrikkkortu

proč bychom měli byt hrdí? vy v tom mozku asi toho moc nemáte

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Nevěřim.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
arygnoc

ako prvé ma napadá:

videli ste v čechách nápis: „Nemci (Rakúšania, Angličania, Francúzi, …) nekradnite!“

v tomto rebríčku (kradnutie) budeme asi na vyššom mieste, ako v neverectve (a pre slovákov platí zo isté).

otázka viery je na poslednom mieste, ale otázka morálky …

před 3682 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
petra15

🙂

před 3681 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek