Avatar uživatele
anonym

Víte, co je zajímavé na těchto stránkách?

Když se občas objeví nějaká technická chyba v systému, někteří okamžitě reagují: proč, jak to, to snad není možné, já se oběsím…, ale pokud stránky fungují jak mají, nikdo nenapíše: technici, dobrá práce a díky vám to šlape!

P.S. Díky vám, technici!

Zajímalo by mne, jak by se zachovali poslední dva uživatelé, kdyby jim nebyl vyplacen důchod, mzda, neodešly peníze z banky, lékař nemohl použít přístroj a to jen z důvodu, že se stala nějaká chyba v systému. Určitě by zažalovali poskytovatele IT služeb až u Mezinárodního soudního dvoru v Haagu!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, hanny 2, ivzez, bolak, redy, briketka10, gecco před 3205 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Klasika – dokud to funguje, jde o ´přirozený stav´ – zatímco za problém vždycky ´někdo může´…
___
Víš, kolikrát mne tohle potkalo v práci, když jsem dělal IT admina?? – když všechno funguje, admina nepotřebujeme. A když to nefunguje, může za to admin…
😉
Vždycky jsem nadřízeným vysvětloval (obvykle marně), že nejlepší je ten admin, který sedí na stole a houpe nohama – protože je vše OK…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
redy

A proč psát-dneska to funguje, to sme rád, jak to šlape. Koho to zajímá,t o je přeci v pořádku. Já osobně byla ráda, že se o tom tady psalo, ušetřila sem čas kámoše, kterýho sem chtěla volat 😉

Chválit někoho, že to, co má fungovat, funguje?

barbakan, to ne ,do Haagu ne 🙂
Neříkej, že kdyby ti důchod přišel o tři dny, později, že by ses ocitl v existenční nouzi.

V nemocnici mají náhradní zdroje a i kdyby, tak pacienta odvezou do jiné nemocnice.Je lidské bejt nas…j, když něco, co má fungovat, nefunguje.
Taky neposíláš děkovný dopis, když v zimě, než vyjedeš máš vypluhovanou silnici. Jsou věci, které bereme za samozřejmost. A je jasný, že nás vytáčej věci, které nefungujou.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
bolak

Co je na tom zvláštního? Je to služba jako každá jiná, taky mě říkal kamarád že lidi mu píšou do obchodu jenom negativní recenze, že obsloužil 100.000 zákazníků, z toho bylo 5 stížností a na heurece má hodnocení 20% (1 pozitivní recenzi a 4 negativní), ale to je snad normální ne? Když si půjdu do obchodu koupit japko, kousnu do něj a bude dobrý, tak taky nebudu radostí jásat jako blázen „jé, to japko není plesnivý, to je supéér…“ a nepudu to hned napsat do recenze. To je přece samozřejmost..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ano, je potřeba to napsat.Co když technici ani nevědí, že je někde nějaká závada?
Dám příklad.
Před mým barákem svítí stožár veřejného osvětletní.Asi před rokem dva dny nesvítila žárovka a nic se nedělo.Tak jsem šel na Technické služby, proč se o to nestarají.Vedoucí mi odpověděl:„Ale nám to nikdo nenahlásil.“
A také po mém nahlášení do večera to bylo opravené.
Takže toto může být zrovna tak.
Pokud někdo nenahlásí závadu (či nějak na ni neupozorní) tak jak má správce vědět, že je závada?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Co tu melete o zimě a o „japkach“ ? Já se ptal na něco jiného!

před 3205 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

pro gecco
A jak vidím, ten tvůj přístup lze (šlo) aplikovat teď (i za komunistů).Zámečník (udržbář, elektrikář) může sedět s nohama na stole, protože všechno funguje jak má.Za komunistů to šlo, dneska pan podnikatel se rozčiluje, že ten údržbář (zámečník a pod.)nic nedělá a že místo sedění může v létě zametat dvůr (kosit trávu na přilehém dvoře), v zimě vyhazovat sníh a starat se o údržbu sjízdnosti dvora.
Jak vidím, Tebe tohleto jako IT nepotkalo.Tak to jsi měl nebo mášZLATÉ podnikate.
A zde je opět vidět rozdíl k přístupu profesí.IT NIC nedělá, údržbáři se nezastaví i když to nemají třeba v popisu práce.
A ten IT je lépe placený než ten údržbář, který se stará o to, aby všechny stroje běžely, čímž vlastně podnikateli zajišťuje hladký výdělek (nejsou prostoje na mašinách apod.).

před 3205 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek