Avatar uživatele
richardad

Víte, co na nás Babiš chystá ve své knížce O čem sním?

Babiš má schopnost všecko analyzovat a vylepšovat. Už začátek jeho knihy zní velmi nadějně. Ale v 2. půlce ebooku začíná Babiš strašit podrobnostmi, co chystá. Ještě štěstí, že to lidi nedočtou až do konce.

Četli jste to celé?. Víte ty hlavní body?
https://www.a­nobudelip.cz/fi­le/edee/2017/o-cem-snim-kdyz-nahodou-spim.pdf

Zajímavá 0 před 2349 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Je po volbách, voliči svou úlohu splnili, nic dalšího (čtení, přemýšlení) už se od nich neočekává.

Kousek jsem si přečetla, slyšela jsem Babiše mluvit, tohle nemohl napsat on.

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

Nevoli jsem ho, ale dílko jsem si přečetl. Většinou jsou to bláboly, souhlasím pouze s dvojí sazbou nemocenského pojištění. Rád si připlatím a budu mít zákonem zajištěnu kvalitnější zdravotní péči než nuzáci. Jsem trochu překvapen, že s tímto elitářským názorem souhlasí 30 % lidí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Je to pěkná pohádka a za pár let to budou staré pověsti české
Sorry Dudu, já mu věřím také, poněvadž byl v KSČ, dle Ústavního soudu SR byl veden jako spolupracovník a šikovně zbohatl, když v Československu řádila neviditelná ruka trhu, tudíž má bohaté zkušenosti, ale pokud by chtěl vše slibované prosadit, musel by zakoupit ostatní poslance v Parlamentu ČR

Upravil/a: Kryšpín

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

ad Kryšpin – takové chytráky mám nejradši. Co takhle dát Andrejovi šanci? Víš ty co, jdi do háje.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Někde jsem četl, že a i tu knihu nenapsal sám, ale patrně se to zametlo zase pod koberec, ostatně jako se můžeme nachystat, že v budoucnu vše.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Tomáš fuk, hlavně, když ODS, ČSSD a KSČ jsou mrtvý strany, mrtvej homolka… pak bude všechno v rychtyku. Babiš může bejt sv*ně, ale voliči si ANO přetransformují k obrazu svému! To jako fakt, nekecám!

Klaproth: no voni totiž „nuzáci“ se nezvaně pasují mezi, jak říkáš- kvalitnější. Když se v těch řadách detailně povrtám, jasně je tam spatřuji, ale ne každej má ten dar, tak proto těch 30%!

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lenkasvob

Já jsem to četla. Vypadá to, že to psal on, hlavně o korupci, soudnictví. Ty těžší kapitoly mu někdo pomáhal a pak mu to celé někdo učesal. K tomu nemusíte být miliardáři. K tomu vám stačí tak zvaný copywriter. Tak já NEmůžu s patra říct, že jsou to bláboly. Spíš mi to naznačuje, že to analyzoval a snaží se o řešeni. Zdravotnictví rozumím, tam mi to jako bláboly připadalo. Chce prodlužovat dobu dožití. Ale kde na to vezme, když 1 rok vydržování důchodce přijde na 300 a víc tisíc. Chce pečovatelské služby, které jsou dražší než co už je.
U nás je strašně nízká kojenecká úmrtnost. Na Slovensku a v USA je 3 krát vyšší. Jestli to myslí s rozpočtem opravdově, měla by se kojenecká úmrtnost zase zvýšit, jinak se při péči o narozené kriply nedoplatíme.
.
USA mají nejen 2 krát vyšší rozpočet na zdravotnictví, ale i 2 krát nižší výdaje, Protože starým, co už nejsou při sobě, stát doplácí jen 20% a léčbu musejí platit příbuzní. Tím zabránili rozkrádání zdravotních pojišťoven. U nás zatím nikdo nemá v úmyslu nesvéprávné důchodce odstřihnout od péče.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Často se dá s tím co politici píší do programových prohlášení souhlasit (a O čem sním je de fakto zjednodušené čtivé programové prohlášení). Hezky se to čte, mívá to hlavu a patu, zní to logicky a správně. Bohužel praxe je pak jiná, v programovém prohlášení mohou mít boj proti korupci ale k čemu je to dobré když pak ve vládě hlasují proti zákonu který by měl nařídit všem státním organizacím a podnikům ve vlastnictví státu zveřejňovat smlouvy které z pravidla takovou neviditelnou korupci stvrzují a ukotvují – to je případ ODS ale i řady dalších, které hlasovali proti zveřejňování smluv. Takže číst programová prohlášení je fajn, ale pak nesmíte zapomenout kontrolovat zda ty sliby opravdu zvolení představitelé dodržují nebo dělají pravý opak.

Zrovna u hlasování o okleštění registru smluv můžeme vidět jak hlasovali poslanci ano. V nebývalé míře se zdrželi hlasování, kdyby se v takové míře nedrželi pak by registr smluv byl zachován v původně zamýšlené účinné formě bez vyjímek. Kdo naopak hlasoval pro významné omezení veřejného registru smluv a tedy de fakto pro ukrývání potenciální korupce byli poslanci ČSSD a KSČM a výsledky voleb je za to naštěstí už potrestaly…

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Tím svým poukázáním na hlasování o registru smluv jsem chtěl dát k zamyšlení možnost že ANO vlastně také hlasovalo pro omezení registru stejně jako ČSSD a KSČM, ale hlasovali pro to vypočítavě, zdrželo se jich hlasování právě tolik aby omezení registru smluv prošlo přesto že oni budou vnímání jako ti kteří hlasovali proti omezení registru 🙂 ANO tak působí velmi vyčůraně, něco jiného říkají, hlasují tak aby to jejich slova potvrzovalo ale současně se hlasování zdržují v právě takové míře, aby výsledný efekt byl opačný … to je varovné, je to velmi účinná přetvářka…

před 2348 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek