Avatar uživatele
anonym

Víte, který dům má 3 výtahy, 47 krbů, 2000 dveří, 10000 oken, 47 schodišť, 13 koupelen, 6 kuchyní a 17 komínů?

Dám vám nápovědu:

Na stavbě domu se podílela spousta pracovníků a řemeslníků, kteří pracovali 24 hodin denně. Zvuky kladiv a pil prý zněly celé dny i noci. Když měl dům již 26 pokojů, nechali k němu přivést železniční koleje, aby se dalo veškeré vybavení a materiál bez velké námahy dopravit co nejblíže. Sarah neměla žádný mistrovský plán pro stavbu domu, jen se každé ráno setkala s předákem, ukázali si ručně načrtnuté plány prací pro tento den a i když byly plány dost často chaotické, tak i přesto šly veškeré práce hladce a při nastalých problémech Sarah vždy našla jiné, rychlé řešení. Pokud by nastal problém, který by zbrzdil stavbu a řešení by nebylo tak rychlé, začaly by se budovat další místnosti kolem stávajících. Hlavně aby práce neustaly.
Dny, týdny, měsíce plynuly a dům se razantně rozrůstal. Byly přistavěny další pokoje k původním, až vzniklo jedno celé velké křídlo, přibyly věže a štíty, až nakonec budova dorostla údajně do 7 pater.

Uvnitř domu byly 3 výtahy, 47 krbů, 2000 dveří, 10000 oken, 47 schodišť, z nichž některé nikam nevedly, 13 koupelen, 6 kuchyní, 17 komínů (z nichž některé nebyly vůbec funkční), skříně které vedly do zdí, dveře které vedly strmě k zemi, propadliště a desítky dalších zvláštností. Dokonce i schodiště byla montována opačně a většina koupelen měla prosklené dveře.

Sarah měla přímo uprostřed domu speciální místnost, Modrý pokoj, který obsahoval skříň, toaletu, stolek s perem, papíry a destičkou pro komunikaci s oním světem. Každý večer zde pořádala seance. Dle legendy měla mít na těchto seancích vždy jedny ze 13 speciálně barevných šatů. Měla zde přijímat různé pokyny od duchů. Sousedé prý slýchávali zvonit zvon o půlnoci a ve dvě ráno, ten měl oznamovat příchod a odchod duchů.

Bylo také zřejmé, že Sarah byla zaujatá číslem 13. Téměř všechna okna měla 13 skleněných tabulek, ve třinácté koupelně bylo třináct oken, vstupní hala byla rozdělena do třinácti sekcí, skleník měl 13 kopulí, většina stromů a keřů byla sestříhávána do čísla 13, každý pátek velký třináctý zvon 13-krát odbil ve 13hodin, řada dřevěných podlah byla ze 13-ti částí, některé z pokojů měly 13 oken, lustry měly 13 svící, v Modrém pokoji bylo 13 háčků na šaty, které Sarah používala při komunikaci s duchy a téměř všechny schodiště měly 13 schodů. Jedinou výjimkou byly točité schody, které měly 42 schodů a normálně by vystačily na spojení tří pater, v tomto případě však byly vysoké pouze necelé tři metry, jelikož každý schod měřil do výšky pouhých 5cm.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Kepler před 2832 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jedním z takových domů je" Dům rodiny Winchesterů – bludiště pro duchy"
http://why-not.blog.cz/en/1303/­dum-rodiny-winchesteru-bludiste-pro-duchy

" Rodina je proslavená svou firmou na výrobu pušek, tzv. "Winchesterovek.
18. dubna 1906 zasáhne San Francisco zemětřesení a s tím i dům Sarah. Zbortí se 3 patra, která se už ale znovu nepostaví. Sarah toto silné zemětřesení považuje za velké varovaní od duchů, že věnovala příliš mnoho peněz do přední výstavby domu, a tak se rozhodne pokračovat se stavbou jinde.

Ničí život ale netrvá věčně, a tak v roce 1922 Sarah umírá. Zůstává po ní obrovský majetek který přepsala na svou neteř a konečně dostavěný dům. Stavba trvala celkově asi 38 let. Povídalo se, že je někde ukryt trezor ve kterém se skrývá zlatý servis, v němž hostila duchy při senacích. Trezor byl objeven, ale servis v něm již nebyl.
Po posledních výpočtech se zjistilo, že dům má 160 místností z toho jich mnoho nebylo ještě objeveno jelikož jsou zazděné. To se odhaduje zhruba na dalších 300–400 pokojů.
A tak po sobě Sarah zanechala obrovský majetek a spousty záhad.
Dnes je tento dům turistickou atrakcí a je často navštěvovaný různými médii a lidmi, co se zajímají o paranormální jevy. Podle nich, je dům stále plný duchů, které můžete občas i vidět, nebo uslyšíte různé divné zvuky a především mrazení v zádech. O Sarah se vypráví spousty mrazících příběhů, ale ani po její smrti je nikdo z příbuzných nikdy nevyvrátil. Je to tedy všechno pravda? To už se nikdy nedozvíme. "

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Dům rodiny Winchesterů.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Quimby

http://www.pos­mrtnyzivot.net/?p=1204
Winchester House

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Se ptáš nebo nás zkoušíš ? Tato neotázka neodpovídá pravidlům serveru.
Dalo se to napsat bez těch průpovídek a vyjádřit se později.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Protože bylo snadné odpověď vyhledat, protože fakta byla uvedena, šlo tedy spíš o rychlost.

Svou odpověď jsem smazala.

před 2831 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Admin mou odpověď vrátil, tudíž ponechávám dalšímu osudu.:-))

před 2830 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Tak to ti i závidím!

před 2829 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Děkuji všem za odpovědi. Uhádli jste to a gratuluji barbakanovi, protože byl první, ale annas odpověděla jen o chvilku déle a má obsáhlejší odpověď, takže bych zvolil dva vítěze. Quimby poslal odkaz na ucelený příběh, který jsem z toho odkazu četl a dá vám tento příběh do větších souvislostí.

Viz:
Jeho podivuhodný příběh začíná narozením dívky v prominentní rodině Leonarda a Sarah Pardee z New Havenu v Connecticutu. Dívka se jmenuje po své matce Sarah a v dospělosti se stává kráskou města. Je velice oblíbená, zvána na všechny společenské akce a to díky své hudební dovednosti, umění plynule hovořit v různých cizích jazycích a obrovskému charisma kterým oplývá.

Sarah se seznámila s místním mladíkem Williamem Wirtem Winchesterem (jeho otec Oliver Winchester byl výrobce košil a zdatný obchodník. V roce 1857 převzal Oliver aktiva podniku, která vyráběla pušku Volcanic Repeater. V té době patřil tento typ zbraně mezi ohromný pokrok v systému nabíjení, avšak Oliver šel ještě dál a společnost v roce 1860 vyvinula pušku Henry. Tato puška se stala v průběhu občanské války velice oblíbená a peníze se začali Oliverovi jen hrnout. Brzy nashromáždil velké bohatství a společnost přejmenoval na Winchester Repeating Arms Company – Winchestrova zbrojní společnost).
Toho si také 30. září roku 1862 v New Havenu vzala.

O čtyři roky později, 15. července 1866, Sarah porodila dceru Annie Pardee Winchester. A tím začala její první tragédie. O něco málo později zjistili u dcery Annie nevyléčitelnou nemoc „marasmus“, při které tělo velmi rychle chřadne. Annie zemřela 24.července. Sarah byla otřesena a událost jí zasáhla natolik, že se načas naprosto stáhla do sebe a nějakou dobu balancovala na hraně šílenství. Trvalo jí téměř deset let, než se z celé situace vzpamatovala. Již nikdy další dítě neměla.
Po několika letech přišla další osudová rána. Williamovi, nyní dědici říše Winchester, diagnostikovali plicní tuberkulózu. Zemřel dne 7. března 1881.
Sarah v důsledku smrti svého manžela zdědila přes 20mil. dolarů, dále ještě vlastnila 48,9% akciového kapitálu společnosti. To vše jí zajistilo příjem 1000 dolarů denně (1000 dolarů – v roce 2010 tato částka odpovídá zhruba 22.000 dolarů)­.Tento obrovský majetek však nezmírnil její bolest po ztrátě manžela a dcery.

Hluboce truchlila a krátce nato jeden z jejích přátel navrhl, že by měla navštívit spirituální médium, které by její bolest alespoň trochu zmírnilo a popřípadě se spojilo s jejím mužem.

Více zde: http://www.pos­mrtnyzivot.net/?p=1204

před 2832 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Ptal si se na dům, já ti odpověděl. Nic víc, nic míň. 🙂

před 2832 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek