Avatar uživatele
anonym

Víte, že je dnes Mezinárodní den boje proti fašismu a antisemitismu?

Mezinárodní den proti fašismu a antisemitismu nám má primárně připomenout listopad 1938, konkrétně křišťálovou noc z 9. 11. na 10.11 kdy prováděl protižidovský program v Německu. Zároveň nás má tento den upozornit na stále živoucí fašistické a antisemitské názory i v dnešní době a jejich nebezpečnost pro společnost.
Vnímáte nebezpečnost fašismu pro naší společnost ještě dnes?

Díky za odpovědi.

Původně v otázce mezinárodní den boje …, protože jde o název, patří správně Mezinárodní den boje …

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2729 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Odpoveď byla označena jako užitečná

Sama od sebe bych to možná nevěděla, protože mi data různých významných dnů celkem často unikají. Mám ale kolem sebe dost lidí, kteří mi den na toto téma pripomenou, za což jsem jim vděčná, protože něco takového by se zapomínat nemělo.
Fašismus se může zrodit z každé nenávisti vůči jakékoliv skupině. To, co se děje u nás, nejspíš ještě fašismus není, ačkoliv možná jen díky tomu, že není dostatek skutečných příležitostí. Nejnápednějším příkladem fašismu dnešní doby je Islámský stát. Ten skutečně má s islámem už společný jen ten název a není ničím jiným než fašistickou organizací.

S antisemitismem je to jiné. Ten je všudypřítomný. Je i tam, kde nikdo do nikoho nestřílí. Antisemitismus je i V ČR a zhoršuje se to. Donedávna byl záležitostí několika nevzdělaců. Poslední dobou se dostává i do politiky.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ten který je

V současné době židé opět utíkají z Evropy a to je zlé znamení. Díky strategii vítačů muslimské invaze a levicových pomatenců v Bruselu narůstá násilí a projevy antisemitismu ze strany vyznavačů islámu na starém kontinentě, zejména ve Francii.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Nevím, no a co?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Nevěděl jsem to, díky tvé otázce už to vím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek