Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr kancel. techniky do organizace

Po tragicky zemřelém kolegovi jsem byl zaměstnavatelem donucený převzít v organizaci výběr kancelářské techniky – PC, kopírek, tiskáren. Starší PC jsou od Autocontu, s nimi žádné problémy nebyly. Kvůli nižším cenám se posledních několik let berou PC od místního dodavatele a protože se hledí na cenu jsou problémy – levné case (zasunutí USB HW do předního konektoru způsobí téměř u všech vypnutí PC), hlučné ventilátory, Eurocase zdroje…

Starší tiskárny až do 1320 jsou HP, později se braly jaké byly „akční“.

Můj dotaz – jak napsat zadání pro firmy dodávající HW abych získal nějakou slušnou kvalitu PC – nevypínající USB zásuvky, tiché, nějaké ucházející kvality. PC budou kancelářské. Jakou značku tiskáren a typ brát? Síťové, případně s duplexem. Kancelářské. S ohledem na levný spotřebák i na to aby typ tiskárny chvíli vydržel a především aby tonery nebyly každou chvíli jiné.

Jak vybíráte a jaký HW máte v práci vy? Preferujete nějakou značku a typ?
Dík.

Předmět Autor Datum
Já bych do kanceláře doporučil nějaký značkový modely, už dávno není pravda, že značkové PC je drahé…
Kurt 18.08.2010 13:19
Kurt
Zaměstnavatel chce bezpodmínečně provést výběr z několika nabídek a současného dodavatele nechce vyn…
Ambrož 18.08.2010 13:36
Ambrož
my máme v práci vše značky HP, před tím jsme měli NEC a vše je a bylo v naprosté pohodě. Ceny musely…
daneva 18.08.2010 13:36
daneva
A tonery máte jen jeden druh? Nechtěl bych co model tiskárny jiný toner.
Ambrož 18.08.2010 13:38
Ambrož
všechny tiskárny i tonery jsou stejné ale je fakt, že máme jednu tiskárnu pro cca 20lidí
daneva 18.08.2010 13:40
daneva
Poskládané pc od místního prodejce - to nedělej, budeš mít problémy a spoustu zbytečné práce. Já tř…
lk 18.08.2010 13:39
lk
krátce popsané řešení: počítače od Dellu, tiskárny od Xeroxu (čím větší model, tím lépe, samozřejmě…
touchwood 18.08.2010 14:27
touchwood
Jak už bylo řečeno, vyber nějaké značkové sestavy se slušnou zárukou a na stávajícího dodavatele zat…
jbo 18.08.2010 15:31
jbo
Ja by som si najprv overil ako je to vo firme s platenim faktur. Velka vacsina firiem setri kde sa d…
KiloViktor 18.08.2010 17:41
KiloViktor
To skoro vypadá, že kdo kupuje u místních obchodníků, je buď zoufalec nebo podvodník. ::) poslední
Kurt 18.08.2010 18:06
Kurt

Já bych do kanceláře doporučil nějaký značkový modely, už dávno není pravda, že značkové PC je drahé.
Co se týká tiskáren - spíše bych popřemýšlel o tom, jestli je nutné, aby měl každý na stole tiskačku, stejnou práci s menšími náklady zvládne centrální stroj, který poslouží současně jako kopírka.

Zaměstnavatel chce bezpodmínečně provést výběr z několika nabídek a současného dodavatele nechce vynechat. Rád bych rád dal do poptávky "něco" co by jeho i ostatní donutilo nedávat nejlevnější díly. Tiskárna - pro cca 5 lidí v jedné větší místnosti. Kopírka se sítí je jen někde, kde je více lidí.

Poskládané pc od místního prodejce - to nedělej, budeš mít problémy a spoustu zbytečné práce.

Já třeba teď kupuju HP Elite, tiché, bezproblémové, do kanceláře IMHO ideální.

A ideální je domluva s místním prodejcem, že je budeš brát od něho s dovozem až k tobě za nižší ceny než z webu HP, a případné opravy bude řešit on (přijede, odveze a přiveze).
Totéž s tiskárnama (naposled mám několik HP Laser 2055(síť, Duplex, a fungujou).
Na nějaké akce se vybodni.

krátce popsané řešení: počítače od Dellu, tiskárny od Xeroxu (čím větší model, tím lépe, samozřejmě ideální je zredukovat počet tiskáren na co nejnižší možný počet).

Důvody: Dell poskytuje celkem levně 3-letou záruku NBD (rozšiřitelná na 5 let, což je max. životnost kanclstrojů). Tedy během 5 let se o to prakticny z HW stránky nestaráš, do 24 hodin od nahlášení poruchy/problému ti přijede technik a vše opraví (zdarma). Pokud budeš nakupovat ve větších sériích, je možná další sleva (Delly můžeš koupit buď u ditributorů, nebo, pokud je zakázka větší, přímo u Dellu). Xerox nabízí dnes velmi výhodné podmínky pro pronájem tiskáren a kopírek - opět se nestaráš o údržbu, nákup spotřebáku atp., ale jen platíš za vytištěné stránky. Jak už jsem řekl - tiskárny samozřejmě síťové a co nejmenším počtu, funkce apod. musíš volit podle požadavků firmy a jejích procesů - v tom se moc radit nedá.

Z malých tiskáren (pokud tedy na nich přesto trváš), bych doporučil Samsungy a větší Kyocery. HP se u větších modelů taky ještě dá, ale cokoliv pod řadu 2000 jsou levné a ne moc kvalitní tiskačky, HP už není co býval.

Jak už bylo řečeno, vyber nějaké značkové sestavy se slušnou zárukou a na stávajícího dodavatele zatlač aby to bylo tiché a spolehlivé. Ať problémy u stávajících PC dodavatel opraví a pak vedení ukaž, kolik je ty levné PC stály na opravách (nebude-li to zdarma, což si nemyslím). Když sečteš pořizovací cenu + opravu, určitě už nebude levnější než nějaké značkové bezproblémové PC.

Ja by som si najprv overil ako je to vo firme s platenim faktur. Velka vacsina firiem setri kde sa da a su firmy ktore maju velmi zlu platobnu moralku. Ak patrite k takymto firmam, tak u velkych a znackovych predajcov nepochodis (resp.len raz), aj to si uzijes ked nebude vcas zaplatena faktura. Je celkom mozne, ze aj preto to ma pod palcom miestny distr. Alebo to moze byt aj tak, ze na minulych fakturach neni nieco co sa dohodlo "bokom".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru