Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr notebooku pro studenta

Ahoj všichni,

protože jsem se po roce roboty rozhodl vrátit k okolnostmi nuceně přerušenému statusu "studenta" a od příštího roku nastupuji do akademického "procesu", pravděpodobně mimo svoji rodnou hroudu, budu nutně potřebovat ke své práci a "co nejméně přetržité" (neboť nepřetržitá asi zatím nelze, bohužel ... :)) práci potřebovat něco, co jsem do dneška absolutně nevyžadoval a vystačil si se svým domácím stolním pracovníkem - vybírám notebook.

Nechci říct, že se v téhle problematice nebo obecně v NTB nevyznám, přehled mám a není dne, abych nad výběrem nepřemýšlel a aspoň chvilku nebrouzdal a nevybíral, ale ... nechci vyhodit peníze za nějaký přešlap, který bych mohl udělat, takže se raději obracím na vás, třeba se najde někdo ochotný a v tomhle světě několikanásobně znalejší :))

Takže ve zkratce : studentský notebook = komplet Office, internet, muzika, video, filmy, občasná úprava fotek v Lightroomu (protože moje současná práce a od příštího roku asi spíš "jen" koníček č.1 mě asi hned tak neopustí), - to vše pokud možno relativně svižně. Na hry, ripování a stříhání videí, a další kraviny kašlu. Cenově by bylo ideální vlézt se do 15k, snad to dneska už lze :)) Zároveň kladu hodně velký důraz na VÝDRŽ baterie, NTB bude se mnou cestovat a ne vždycky bude mít k dispozici šťávu ze zdi :)

Co jsem tak koukal a poslouchal, "jedou" Lenova, na Acery / Asusy / HPčka slyším samou kritiku, zbytek jsem zatím moc nekoumal.

Prosím o konkrétní rady a konkrétní tipy!

Budu moc vděčný za každé echo! Předem díky! :)

Předmět Autor Datum
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-b5400-cerna_3/140 943/produkt?q-c-3-f_2029053=d8.0&q-c-2-f_2029053=…
blablabladsf 08.07.2014 02:47
blablabladsf
http://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-edge-e545-w7p-w8 p/140902/produkt lépe http://www.czc.cz/lenovo-…
Mayhem 08.07.2014 08:57
Mayhem
Díky moc za tipy! To poslední Lenovo vypadá velmi slušně, a ta cena ... no, je to dost, snad to ješt…
saky 09.07.2014 02:44
saky
Lightroom to zvládat bude. Více je pochopitelně lépe, 8GB mi přijde asi nejlepší, ale to už jsme cen…
Mayhem 09.07.2014 10:43
Mayhem
Vracím se k tématu, protože už je naplno aktuální - v následujících dnech mám v plánu NTB koupit. P…
saky 29.08.2014 15:14
saky
Tak jestli ti nebude vadit rozlišení displeje 1366x768, tak proč ne. HW to má dobrý. Něco si na tom… poslední
Niko Bellic 29.08.2014 15:26
Niko Bellic

Díky moc za tipy!
To poslední Lenovo vypadá velmi slušně, a ta cena ... no, je to dost, snad to ještě půjde.

Jen ... škoda že HDD není 1TB, ale asi snad i těch 500GB při 7200RPM bude stačit. A co paměť? Stačí 4GB na běh a jakž takž zvládání právě Lightroomu? 8GB by se ale už nejspíš pohyboval v astronomičtějších cenových relacích, že? :-D

Kažopádně opravdu moc díky!

Lightroom to zvládat bude. Více je pochopitelně lépe, 8GB mi přijde asi nejlepší, ale to už jsme cenově jinde. A přidat časem další 4GB by problém být neměl. :)
Disk bude hlavně rychlý (7200rpm), mně 500GB stačí, takže mě to ani nenapadlo. :-D Ten jde vyměnit kdyžtak časem taky.

Ono by se určitě dalo sehnat něco jiného, levnějšího a s dobrým výkonem, jenže to jsou strašné plastové šity... Furt někdo něco v opravě. Pak s tím jednou někde ťukneš a máš po plášti a klávesnici dávám rok, maximálně dva. :-D Je to dělené pro "školní hráče" s obvykle dvěma grafikami a hřeje to jak...
No já bych do něčeho takového nešel. Osobně bych si vybral tohle, v rodinně máme něco podobného (i když o kus lepší ještě) a nemůžu říct snad jediné křivé slovo. :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru