Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Protihluková stěna" - odhlučnění pokoje

Zdravím, chtěl bych se poradit ohledně utlumení zvuků pocházejících z mého pokoje. Jde o to, že velmi rád hraju s přáteli do celkem pozdních hodin a chtěl bych co nejvíce ztlumit zvuky vycházející z mého pokoje. Zvuková izolace celého pokoje by mě vyšla podle všeho docela draho, proto bych rád izoloval pouze tu část pokoje, kde mám stůl (kout v rohu). Díval jsem se už na různé akustické pěny, ale nevím moc, jak je použít. Napadlo mě, že bych udělal něco jako mobilní stěnu (pojízdnou plentu), pokrytou akustickou pěnou, ale nevím zda by to fungovalo dobře, protože to pravděpodobně je úplná hloupost.

To je asi tak vše, co mám na srdci. Hlavně potřebuji zjistit jak použít akustickou pěno (nebo cokoli), aby to bylo nejúčinnější.
Přikládám stručný náčrt, jak bych si to asi představoval. Nebo případně podle čeho můžete dávat tipy na vyřešení této situace.

e052a5bcdb1e6cd07bc90757037e596d
(červená část - oblast kde se nachází stůl, modrá plocha - pokoj, kde nechci ať jde hluk)

Předem mnohokrát děkuji :)

Předmět Autor Datum
To tak vypada na modry sadrokarton s kvalitni skelnou izolaci. Nebo drive byly ucinne zatezove kober… poslední
pospa65 23.05.2014 13:40
pospa65

To tak vypada na modry sadrokarton s kvalitni skelnou izolaci. Nebo drive byly ucinne zatezove koberce ale ty samozrejme drzi prach. Nevyhoda jsou ty dvere ktere mate zaroven s futry prilepenema na podelne zdi. Kdyby jste tam mel minimalne 12 cm tak sadros z vatou a hotovo. Nebo jen kolem stolu paravan s molytanovou izolaci, nebo neco co ma plnejsi strukturu. Samozrejme by jste si musel vyrobit i strop ale to uz by jste mel jako Hujer kukan.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru